Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Μια δυσάρεστη είδηση


Θρηνεί η Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου για τον θάνατο του πρωτοσύγκελου της κυρού Θεοφίλου Διονυσίου την Τετάρτη στις 14 Απριλίου 2010. Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού γέροντος κληρικού εψάλλει στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κύμης και σήμερα 11 το πρωί έγινε η ταφή του στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καρυών, όπου υπήρξε ηγούμενος της μέχρι και την στιγμή που άφησε την τελευταία του πνοή.
Επί σειρά ετών είχε υπηρετήσει στην Μητρόπολη Καρυστίας ως πρωτοσύγκελος,ιεροκήρυκας, το Φεβρουάριο του 2004,βραβεύτηκε από την Ιερά Σύνοδο με το παράσημο της Εκκλησίας (χρυσός Σταυρός του Αποστόλου Πάυλου)μαζί με άλλους κληρικούς και λαϊκούς για τη προσφορά του στην Εκκλησία.
Πολύ συχνά ερχόταν στην Κάρυστο στον ιερό ναό αγίου Νικολάου και όλοι έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για εκείνον, ''πάτερ Θεόφιλο'' όπως τον γνωρίζαν όλοι.
Πολύ νέος έγινε μοναχός και αργότερα χειροτονήθηκε κληρικός,παρόλο όμως που κατείχε αξιώματα στη Μητρόπολη ήταν πολύ απλός και προσιτός άνθρωπος,με το παρουσιαστικό του προκαλούσε σεβασμό και σου έδινε την αίσθηση ότι μπροστά σου είχες έναν άγιο,ήταν πάντα πολύ προσεκτικός και γνήσιος άνθρωπος,σεβάσμιος και σεμνός ιερέας,ένας άνθρωπος με πολλή αγάπη για τους άλλους ανθρώπους. Μάλιστα όταν τελούσε διάφορες ακολουθίες δεν ελάμβανε ποτέ χρήματα (τυχερά)από κανέναν.

Ένας άνθρωπος με μια αγιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...