Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Οι επάρχιες από την αρχαιότητα εώς σήμερα

Η αναδιαμόρφωση που έχει να κάνει με την εσωτερική διοίκηση ενός κράτους δεν είναι κάτι καινοφανές υπήρχε από την αρχαία περίοδο.Επαρχίες που ήταν διοικητικές υποδιαιρέσεις με τον αρμόδιο διοικητή (έπαρχο κτλ) υπήρχε στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία,στο Βυζάντιο αργότερα (επαρχία της Αρμενίας για παράδειγμα) και πάντα υπήρχε η αναδιαμόρφωση από τους αυτοκράτορες κάθε εποχής.

Η διοικητική μεταρρύθμιση καθώς και η δημιουργία καινούργιων επαρχιών υπήρχε σε όλα τα κράτη κάθε εποχής και οι οποίες είναι αποτέλεσμα της κατάστασης (είτε οικονομικής,πολιτικής κτλ) που επικρατεί ανάλογα σε κάθε περίοδο.
Ακόμα και σε πολλά κράτη της σημερινής Ευρώπης υπάρχουν διοικητικές υποδιαιρέσεις όπως για παράδειγμα "τα καντόνια" της Ελβετίας ή του Βελγίου ή οι πολιτείες της αμερικής.Στην Ελλάδα εώς τώρα (απο το 1997) οι διάφοροι νομοί ή οι δήμοι είχαν διαμορφωθεί σύμφωνα με το σχέδιο Καποδίστριας, σχέδια τα οποία πάντα αλλάζουν και  είναι καθαρά θέμα της πολιτείας.
Στη παρούσα φάση οι νομοί της Ελλάδας,καθώς και οι δήμοι και οι κοινότητες θα αλλάξουν όρια σύμφωνα με το σχέδιο ''Καλλικράτης".
Όσον αφορά την περιοχή μας ο Δήμος Καρύστου,η Κοινότητα Καφηρέως καθώς και οι γειτονικοί δήμοι Μαρμαρίου και Στυρών θα αποτελούν πλέων ένα ενιαίο Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...