Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Το 70% θέλει να κόψει το τσιγάρο και δεν μπορεί

Ενώ επτά στους δέκα καπνιστές στην Ελλάδα επιθυμούν να σταματήσουν την κακή συνήθεια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μόνο το 3-5% κατορθώνει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Ακόμα και το 5% που κατορθώνει να κόψει το κάπνισμα, όπως σημειώνεται στην εφημερίδα “Ο κόσμος του επενδυτή”, τελικά ξανακυλά.
Ενδεικτικό στοιχείο της δυσκολίας ενός καπνιστή να κόψει το κάπνισμα αποτελεί και το γεγονός πως το 14% των καπνιστών που παθαίνουν έμφραγμα δεν καταφέρνουν να το κόψουν οριστικά.


“Η μεγάλη δυσκολία στη διακοπή του καπνίσματος δεν θα πρέπει να ερμηνευτεί ως αδιαφορία των καπνιστών για την υγεία τους ή ανοησία. Απλώς αναδεικνύει ουσιαστικά την εντονότατη ψυχολογική και σωματική εξάρτηση που προκαλεί το τσιγάρο” αναφέρει ο λέκτορας Πνευμονολογίας Π. Κατσαουνού, τονίζοντας πως δεν αρκεί μόνο η βούληση αλλά και η σωστή βοήθεια.

Εάν πάμε σε ειδικό ιατρείο, σύμφωνα με τα στατιστικά, έχουμε δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες να κόψουμε οριστικά το κάπνισμα, αλλά μόνο το 20% καταφεύγει σε αυτή τη μέθοδο. Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως το τμήμα διακοπής καπνίσματος στον Ευαγγελισμό έχει 64% επιτυχία.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κόψετε το κάπνισμα, ενδεχομένως να σας βοηθήσει το να απευθυνθείτε στο 1535 είτε στην ειδική γραμμή διακοπής καπνίσματος της Πνευμονολογικής Εταιρείας 800 801 80 80.

από τη σελίδα http://www.cosmo.gr/
πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...