Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ο Έλληνας Γκαγκάριν στο διάστημα

Πέταξε για το Διάστημα την Τετάρτη (16/06), ο Έλληνας κοσμοναύτης Θεόδωρος Γραμματικόπουλος. Ο Έλληνας "Γκαγκάριν" πραγματοποίησε την τρίτη του αποστολή και συμμετείχε στην αποστολή του ρωσικού διαστημοπλοίου “Soyuz TMA-19” , μαζί με δύο Αμερικανούς αστροναύτες, με προορισμό τον Διεθνή διαστημικό σταθμό.

Ο Θεόδωρος Γραμματικόπουλος είναι οι διοικητής του διαστημοπλοίου και μετά από δική του πρόταση η αποστολή φέρει το όνομα "Όλυμπος".

Η αποστολή αυτή θα διαρκέσει 5,5 μήνες και ο Έλληνας διοικητής , θα διατηρήσει καθ' όλη τη διάρκεια της ένα "διαστημικό ιστολόγιο", όπου θα απαντά σε ερωτήματα που θα του θέτουν ενώ βρίσκεται στο διάστημα νέοι και αλλά και ενήλικοι.

Τις ερωτήσεις των παιδιών από Ελλάδα , Κύπρο και ομογένεια έχει αναλάβει να μεταφράζει και να αποστέλλει στο Διάστημα η ομάδα διαχείρισης της ιστοσελίδας ellada-russia.gr που θα δέχεται ερωτήματα στο email info@ellada-russia.gr.

Μαζί με τον Έλληνα κοσμοναύτη πέταξαν και η 45χρονη φυσικός Σένον Ουόκερ η οποία ταξιδεύει για πρώτη φορά στο διάστημα, αλλά και ο 45χρονος αστυνομικός Ντάγκλας Ουόκερ.

Το διαστημόπλοιο απογειώθηκε από το ρωσικό κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν και παραβρέθηκαν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος

http://www.cosmo.gr
πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...