Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Οικονομική άνθηση του Καναδά και τον επόμενο χρόνο

Τη Σύνοδο Κορυφής των G8 και G20 φιλοξενεί το Σαββατοκύριακο ο Καναδάς, ο οποίος θεωρείται υπόδειγμα για τις άλλες χώρες καθώς ξεπέρασε την οικονομική του κρίση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Καναδάς διέθεσε υψηλότερα επίπεδα δικών του κεφαλαίων για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι τράπεζες της χώρας αντιμετώπισαν πολύ καλύτερα την κρίση από τις χώρες της G8. «Η οικονομία μας βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία και το σύστημά μας λειτούργησε ξανά. Βγήκαμε ισχυρότεροι από την κρίση και έχουμε πλεονάσματα στον προϋπολογισμό μας», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά, Jim Flaherty.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Καναδάς θα έχει ανάπτυξη και τον επόμενο χρόνο, πάνω από το 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος και θα βρίσκεται στην κορυφή των μεγάλων βιομηχανικών κρατών. Η τράπεζα του Καναδά ομαλοποίησε τη νομισματική της πολιτική και αύξησε τα επιτόκιά της στο 0,5%, ενώ το ποσοστό ανεργίας είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι στις ΗΠΑ. Από τις μεγάλες βιομηχανικές χώρες μόνο η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει περισσότερα χρήματα στην οικονομία αλλά τα ελλείμματά τους είναι υψηλότερα.

Μεταξύ των συζητήσεων της ημερήσιας διάταξης στη Σύνοδο των G8 και G20 στο Τορόντο θα είναι η διάθεση περισσότερων κεφαλαίων στις τράπεζες, οι ανάγκες ρευστότητας και οι δανειακές επιβαρύνσεις. (Frankfurter Allgemeine, Reuters)
Πηγή ΑΠΕ
σχόλιο η τελευταία χώρα που θα επηρεαζόταν από την οικονομική κρίση σίγουρα θα ήταν ο Καναδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...