Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Περίεργο δημοσίευμα από την «GUARDIAN»

Σε πωλήσεις ή μακροχρόνιο leasing ορισμένων εκ των 6.000 μικρών νησιών θα προχωρήσει η Ελλάδα για να στηρίξει την οικονομία της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.
Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη-όπως ισχυρίζεται- καλά πληροφορημένες πηγές, υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι «Η Ελλάδα προετοιμάζεται να προχωρήσει σε πώληση ή να θέσει σε μακροχρόνιο leasing ορισμένων εκ των 6.000 μικρών νησιών, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικονομία της».

Σύμφωνα με την συντάκτρια του άρθρου Elena Moya υπάρχει περιοχή της Μυκόνου, στην οποία το ελληνικό δημόσιο κατέχει το 1/3 και για την οποία αναζητείται υποψήφιος αγοραστής ο οποίος θα δημιουργήσει ένα πολυτελές τουριστικό θέρετρο.
Παράλληλα ενδιαφέρον για αγορές αρκετών περιοχών της Ρόδου έχει καταγραφεί μεταξύ Ρώσων και Κινέζων επενδυτών. Μάλιστα μεταξύ των ενδιαφερόμενων εμφανίζεται και ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Roman Abramovich, αν και ο εκπρόσωπος Τύπου δεν θέλησε να επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να διαψεύσει αυτό το ενδεχόμενο.
Όπως τονίζει η Guardian στην ιστοσελίδα Private Islands έχει αναρτηθεί προς πώληση το νησί «Ναυσικά» στο Ιόνιο, προς 15 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν, όμως και άλλες περιοχές –κυρίως μικρά ακατοίκητα νησιά- τα οποία μπορεί να πωληθούν έως και 2 εκατ. ευρώ, δηλαδή όπως τονίζει η εφημερίδα «φθηνότερα από ένα σπίτι στο Mayfair ή το Chelsea».

πηγή ΑΠΕ
σχόλιο για άλλη μια φορά τα ξένα μέσα ..μας κάνουν διαφήμιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...