Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Αρχάμπολη (φωτογραφίες από αναγνώστη)

Αρχάμπολη η οποία στην αρχαιότητα αποτελούσε ένα από τα μεταλλεία του Καφηρέα και ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς στην περιοχή, αφού εικάζεται ότι υπήρχε κάποια πολιτεία όπου η εξαφάνισή της οφείλεται στο πέρασμα του χρόνου αλλά και σε φυσικά αίτια,δεν είναι απίθανο κατά τη προσωπική μου εκτίμηση, να είχε κατοικηθεί ήδη από την Β' χιλιετηρίδα π.Χ από τους Φοίνικες οι οποίοι περιέπλεαν σε όλη τη Μεσόγειο τότε για ανεύρεση μεταλλευμάτων σε διάφορες περιοχές.

Στα μέσα της δεκαετίας του 90 είχαν γίνει εργασίες από κλιμάκιο της  αρχαιολογίας όπου  είχαν συμμετάσχει  και κάτοικοι της περιοχής.
Σήμερα αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή,είναι ίσως από της περιοχές  του Καφηρέα που επισκέπτονται  αρκετοί (για τα δεδομένα της περιοχής)-κυρίως για ψάρεμα - και από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό,και οφείλεται κυρίως  στην όμορφη αλλά και πλούσια αμμουδιά που διαθέτει. αλλά και στο γεγονός  ότι αποτελεί ένα ιδιαίτερο τοπίο.



 φωτογραφίες  από το φίλο Κυριάκο.

σημείωση στο βιβλίο "ας γνωρίσουμε την Κάρυστο'' αναφέρεται ότι τα μεταλλεία στη περιοχή του Καλλιανού τα είχαν ανακαλύψει οι Φοίνικες, και από το ανώτερα έγραψα τη προσωπική μου εκτίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...