Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Πόθι Ευβοίας

φωτογραφία του χωριού από τη Google earh
Το χωριό Πόθι βρίσκεται στην Εύβοια, 25 χιλιόμετρα βόρεια της Καρύστου. Υπάγεται στο Δήμο Μαρμαρίου. Συνορεύει με τις περιφέρειες των χωριών Γιαννιτσίου, Αγίου Δημητρίου, Παραδεισίου και Εκάλης. Η έκταση του χωριού είναι περίπου 6 τετρ. χιλ. Το έδαφος είναι ορεινό, άγονο και επικλινές. Η περιοχή και το χωριό ονομάστηκε έτσι από τις βυζαντινές οικογένειες των Πόθων και γράφονταν τα πρώτα χρόνια Πόθοι.



Ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι χτίστηκε κατά τους πρώτους χρόνους της Τουρκοκρατίας. Οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν την ιστορία ή έστω τη δράση των κατοίκων, αλλά πιθανόν άνθρωποι του χωριού έλαβαν μέρος στον αγώνα της Ελληνικής Επαναστάσεως, καθώς και στην πολιορκία του Φρουρίου της Καρύστου. Το χωριό απελευθερώθηκε κατά το 1833, μαζί και όλη η περιοχή της Καρύστου. Η παράδοση του φρουρίου CASTELL ROSSO έγινε στις 11 Απριλίου 1833.

Ο πληθυσμός του χωριού σύμφωνα με την απογραφή του 2001, ανέρχεται στους 121 κατοίκους. Ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Το πολιτιστικό επίπεδο είναι καλό ενώ τουρισμός δεν υφίσταται. Οι διοικητικές, δικαστικές και στρατιωτικές υπηρεσίες υπάγονται στην Κάρυστο, στη Χαλκίδα και στην Αθήνα.
 από τη βικιπαιδεία πατήστε εδώ 

Το χωριό Πόθι βρίσκεται στο εσωτερικό του ακρωτηρίου  Φυλάγρας,η ευρύτερη περιοχή η οποία  συνδέεται ποιο άμεσα με τα αρχαία Κοίλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...