Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου για τα εκλογικά αποτελέσματα 15-11-2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για τα εκλογικά αποτελέσματα

Η Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ χαιρετίζει και ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν τους συνδυασμούς της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στο Δήμο Καρύστου και στην Περιφέρεια.

Το ΚΚΕ σημείωσε σημαντική αύξηση της δύναμης του στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια σε σύγκριση με τις Εθνικές εκλογές του 2009, στις οποίες είχε 655 ψήφους και πήρε τώρα στις περιφερειακές 1.211 ψήφους. Στον νέο Δήμο Καρύστου ουσιαστικά διατήρησε τις δυνάμεις του παίρνοντας 579 ψήφους και αυτό είναι σημαντικό γιατί επιτεύχθηκε μέσα στις γνωστές συνθήκες αφόρητων πιέσεων και εκβιασμών προς το λαό από τους άλλους δύο υποψηφίους, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.



Το ΚΚΕ έδωσε ενιαία τη μάχη των εκλογών αναδείχνοντας ως κριτήριο της ψήφου τα λαϊκά προβλήματα, την ανάγκη καταδίκης των υπεύθυνων για την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δεν συμβιβάστηκε με κανένα επιχειρηματικό συμφέρον.

Το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο πανελλαδικά όσο και στην Κάρυστο δείχνει θετικές διεργασίες στη συνείδηση και στη στάση σημαντικού τμήματος του λαού. Ιδιαίτερα στις περιφερειακές εκλογές υπήρξε σαφής καταδίκη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με ταυτόχρονη αύξηση του ΚΚΕ πανελλαδικά. Αυτό δε μπορεί από κανέναν να αμφισβητηθεί.

Ωστόσο από κύκλους του ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ραβιόλο επιχειρείται προβοκατόρικα και συκοφαντικά να διαστρεβλωθεί η αλήθεια και να αποδοθεί η ήττα του συνδυασμού τους στο ΚΚΕ, με το παράλογο επιχείρημα ότι δήθεν ψηφίστηκε από το ΚΚΕ ο συνδυασμός του κ. Μανώλη.

Η πραγματικότητα διαψεύδει τους συκοφάντες. Παρά το πολιτικό ανακάτεμα των δύο άλλων συνδυασμών, ο συνδυασμός του κ. Μανώλη πήρε σχεδόν το άθροισμα των ψήφων της ΝΔ και του ΛΑΟΣ στις εθνικές εκλογές του 09, που ήταν 5.745 ψήφοι και τώρα πήρε 5.378. Ενώ ο συνδυασμός του κ.Ραβιόλου πήρε σχεδόν τις ψήφους που είχε το ΠΑΣΟΚ που ήταν 4.055 ψήφοι και τώρα πήρε 3.972 ψήφους.

Επίσης ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν ότι γνωστοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ συμπαρατάχθηκαν και στήριξαν το ψηφοδέλτιο του κ. Μανώλη, μαζί με την ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Όπως και γνωστοί νεοδημοκράτες συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του κ. Ραβιόλου που το στήριζαν ακόμα και γνωστοί «χουντικοί».

Είναι επίσης γνωστό ότι ο «καυγάς» και τα αλισβερίσια ανάμεσα στους συνδυασμούς του κ. Ραβιόλου και του κ. Μανώλη δεν ήταν γιατί έχουν πολιτικές διαφορές αλλά για τα συμφέροντα.

Ας αναζητήσουν λοιπόν αλλού τα αίτια της ήττας του συνδυασμού τους και κυρίως στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός ότι το ΚΚΕ αυξήθηκε περισσότερο στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο απ’ ότι στο Δημοτικό δεν επιτρέπει καμιά εκμετάλλευση. Αντίθετα δείχνει την ανησυχία τους γιατί δεν μπόρεσαν να βάλουν στο «χέρι» όλους αυτούς τους ανθρώπους που έκφρασαν την αγανάκτηση τους και την αντίθεση τους στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Είναι επίσης γνωστό ότι για αντικειμενικούς λόγους αλλά και λόγω των εκβιασμών και του κλίματος τρομοκρατίας που άσκησαν και οι δύο υποψήφιοι, η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο δεν κατόρθωσε να έχει πλήρη συνδυασμό σε πολλά χωριά, στον πρώην Δήμο Στυρέων και στην πρώην Κοινότητα Καφηρέα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ψηφίζεται σ’ αυτές τις περιοχές λιγότερο το Δημοτικό ψηφοδέλτιο. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από την αύξηση των ψήφων και του ποσοστού που είχε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον πρώην Δήμο Καρύστου.

Τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τους ψήφισαν και πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ καθώς και άλλοι άνθρωποι προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους και νέοι ψηφοφόροι .

Η Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ θα τιμήσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν όσοι ψήφισαν «Λαϊκή Συσπείρωση» και θα συνεχίσει να παλεύει για την ενότητα του λαού της περιοχής μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Η επιστολή εστάλη από τη Κ.Ο της Καρύστου του ΚΚΕ και δημοσιεύεται αυτούσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...