Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

11χρόνος Έλληνας σχεδίασε και υλοποίησε μια κοινή βάση για iPhone και όχι μόνο.

Η «πατέντα» υπάρχει στο DNA κάθε Έλληνα, είτε γηγενή, είτε μετανάστη… Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και στην περίπτωση του Dino Zaharakis, ενός 11χρονου που συνέλαβε, σχεδίασε και υλοποίησε μόνος του μια κοινή βάση για iPhone, iPad, Kindle και άλλα tablets και smartphones!Όλα ξεκίνησαν με ένα στοίχημα μεταξύ του πατέρα και του γιού (Ντίνου Ζαχαράκη). Συγκεκριμένα, ο 11χρονος γιος στοιχημάτισε με τον πατέρα του ότι αν κατάφερνε να σχεδιάσει μια κοινή βάση για όλες
τις παραπάνω συσκευές και ένα web site για να την προωθήσει στην αγορά, θα κέρδιζε ένα νέο iPhone!

Κάτι παραπάνω από περήφανος, ο πατέρας του Dino, Steven Zaharakis, δήλωσε στο CBS: “Κόλλησε με την ιδέα και κατάφερε να την υλοποιήσει από την αρχή μέχρι το τέλος. Από τη σχεδίαση, την παραγωγή, μέχρι και το marketing!”

H κοινή βάση, λέγεται Dzdock One (προφανώς από τα αρχικά “dz” του ονόματός του, ενώ το One μας λέει ότι πρόκειται μόνο για την αρχή…) και κατά την παραγωγή της ο μικρός Dino φρόντισε να χρησιμοποιήσει υλικά τοπικής προέλευσης, αλλά και ανακυκλωμένο χαρτόνι για τη συσκευασία.

Η βάση πωλείται στο www.dzdock.com, έναντι 30 δολαρίων, σε διάφορα χρώματα, και ήδη η πρώτη παρτίδα έγινε sold out και φυσικά ο Dino κέρδισε το στοίχημα και το νέο του τηλέφωνο!

από τη σελίδα http://trelogiannis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...