Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Οι σελίδες για τη περιοχή

Η επίσημη ιστοσελίδα της περιοχής http://sites.google.com/site/kavodoros, αποτελεί ένα ξεχωριστό διαδικτυακό κόμβο μέσα στον οποίο καταγράφονται, αναλύονται και παρουσιάζονται στοιχεία που αφορούν την περιοχή καθώς και τα χωριά του Κάβο Ντόρου.

Στόχος της είναι να παρουσιάσει πληροφορίες καθώς επίσης γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές του συγκεκριμένου γεωγραφικού τμήματος της νότιας Εύβοιας.


Οι εργασίες για τη δημιουργία της ιστοσελίδας  ξεκίνησαν στις αρχές Ιανουαρίου του 2010 και ολοκληρώθηκαν στις 25 του ίδιου μήνα, ενώ σταδιακά προστέθηκαν και επιπλέον στοιχεία (κείμενα, φωτογραφίες) των οποίων ένα μέρος προέρχεται από τους αναγνώστες της σελίδας.



Οι πηγές για κείμενα που αφορούν την ιστορία, πρόσωπα, οικισμούς της περιοχής προέρχονται

  •  από βιβλία που αναφέρονται στην ευρύτερη περιοχή συμπεριλαμβανόμενης και της Καρύστου.
  •  στοιχεία από διάφορες σελίδες του διαδικτύου. (των οποίων η πηγή αναφέρεται)
  •  Προφορικές μαρτυρίες.
  • Παρατηρήσεις του συντάκτη της σελίδας.

Όλα αυτά τα στοιχεία συνδέθηκαν για να αποτελέσουν όσο το δυνατόν μια πληρέστερη παρουσίαση της περιοχής και αποφεύχθηκε όσο το δυνατόν να γίνει πιστή αντιγραφή από βιβλία ή σελίδες του διαδικτύου, άλλωστε στόχος ήταν να δημιουργηθεί κάτι ξεχωριστό.

Τα κείμενα και οι φωτογραφίες (οι οποίες προέρχονται από τον συντάκτη ή τους αναγνώστες) αποτελούν μέρος της σελίδας, επιτρέπεται όμως η αντιγραφή, η αναδημοσίευση των κειμένων και των εικόνων με την προϋπόθεση να αναφέρονται ως πηγή το όνομα της σελίδας συνοδευόμενο με ενεργό link.

Τέλος να αναφερθεί ότι η ιστοσελίδα δεν αποτελεί τουριστικό οδηγό αλλά ένα είδος «εγκυκλοπαίδειας» η οποία παρέχει, με μια σύγχρονη μορφή, μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα της περιοχής.



Το Blog Κάβο Ντόρος/Κάρυστος http://kavodoros.blogspot.com/ αποτελεί προέκταση της ιστοσελίδας και το οποίο αποτελεί τη διαδικτυακή αιχμή προβολής και παρουσίασης της περιοχής, μέσα από μία ηλεκτρονική σελίδα παροχός της οποίας είναι η Google.

Οι λόγοι της δημιουργίας του ιστολογίου ήταν
  •  οι φιλοξενία δημοσκοπήσεων με θέματα που αφορούν την περιοχή και στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι αναγνώστες του Blog.
  •  Η δυνατότητα στο κάθε χρήστη του διαδικτύου, να κοινοποιεί θέματα από τη σελίδα, είτε σε προφίλ σελίδας κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κτλ) είτε σε κάποιο άλλο blog ή ενημερωτικό portal.
  •  Επιπλέον το κάθε blog έχει τη δυνατότητα να προβάλει τη θεματολογία του σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Επειδή όμως ένα ιστολόγιο αποτελεί ένα «ζωντανό οργανισμό» ενίοτε αναρτώνται και θέματα γενικού ενδιαφέροντος, έτσι στο συγκεκριμένο blog δημοσιεύονται και κείμενα που αφορούν την Ελλάδα, το Κόσμο, την καθημερινότητα και γενικότερα άρθρα ποικίλης ύλης τα οποία προέρχονται είτε από τον διαχειριστή της σελίδας είτε από άλλα ιστολόγια,σελίδες κτλ συμπεριλαμβανομένης την πηγή προέλευσης.


 links προς άλλους δικτυακούς τόπους

Το blog kavodoros δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω link  ή διαφημιστικών banner, οι αναρτήσεις τους  ανάγονται αποκλειστικά και μόνο στους αντίστοιχους δικτυακούς τόπους.
Τα αγαπημένα ιστολόγια όπως αναφέρονται είναι μια τακτική που το εφαρμόζουν οι blogger μεταξύ τους αποτελώντας ένα είδος «σιωπηρής προβολής»

Οι επισκέπτες του blog kavodoros έχουν τη δυνατότητα ψηφοφορίας πάνω σε επίκαιρα και μη ζητήματα τα οποία διατυπώνει με τη μορφή ερωτημάτων. Όλες οι απαντήσεις καταγράφονται, αναλύονται από το blog kavodoros για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τις θέσεις της κοινής γνώμης των αναγνωστών σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα που τίθεται για ψηφοφορία.

Επιστολές αναγνωστών
Ακόμα το συγκεκριμένο blog εφόσον αναφέρεται και στην περιοχή του Κάβο Ντόρου και της Καρύστου, αποτελεί και ένα «τοπικό μέσο ενημέρωσης» έτσι ενίοτε δημοσιεύει και κείμενα που προέρχονται από Δήμους, συλλόγους, φορείς της περιοχής και τα οποία αναρτώνται αυτούσια και για τα περιεχόμενα τους το blog kavodoros δεν φέρει καμιά ευθύνη παρά μόνο οι συντάκτες αυτών.


Το ίδιο ισχύει για οποιοδήποτε θέμα αποστέλλεται και αναρτάται από ιστολόγια, ενημερωτικές σελίδες κτλ όπως επίσης και για σχόλια αναγνωστών.

Επίσης το Blog kavodoros δεν είναι ειδησεογραφικό ιστολόγιο και γι΄ αυτό άλλωστε δεν αναρτά νέα ή ειδήσεις που συμβαίνουν ακόμα και στην περιοχή της Καρύστου με εξαίρεση μεμονωμένων περιπτώσεων και κατά την κρίση του συντάκτη.


Η ομάδα στο facebook με τίτλο Blog kavodoros/karystos η οποία ανήκει στην κατηγορία διαδίκτυο τεχνολογία, αποτελεί έναν ξεχωριστό χώρο σε ένα ευρέως διαδεδομένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία μέλος μπορεί να γίνει ο κάθε χρήστης ενώ ακόμα δίνεται η δυνατότητα στο καθένα να αναρτά άμεσα κείμενα, βίντεο, φωτογραφίες οι οποίες αφορούν την περιοχή.
Να σημειωθεί ότι οι διαχειριστές της ομάδας δεν είναι συντάκτες του ιστολογίου.


                                                 
                                                       Επικοινωνία
Για σχόλια, παρατηρήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο μπορεί ο καθένας να επικοινωνήσει αποστέλλοντας e-mail στο kavodoros@gmail.com








To RSS του blog είναι http://kavodoros.blogspot.com/feeds/posts/default

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...