Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Η Ρωσία θα εκτοξεύσει 10 διαστημικούς πυραύλους, το πρώτο τρίμηνο του 2011

Η Ρωσία σχεδιάζει να εκτοξεύσει 10 διαστημικούς πυραύλους κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφαξ, τη Δευτέρα.

Πέντε εκτοξεύσεις δορυφόρων οι όποιες θα διεξαχθούν από τη βάση Μπαϊκονούρ, η οποία βρίσκεται στο Καζακστάν, τέσσερις από Plesetsk στην περιοχή Αρχάγγελσκ και μία από την Dombarovskaya, της περιοχής Όρενμπουργκ.



Τον Ιανουάριο, δύο εκτοξεύσεις θα διεξαχθούν από το Μπαϊκονούρ, όταν ο Zenit-της 2SB πύραυλος θα μεταφέρει δορυφόρο καιρού Elektro-L σε τροχιά, και το όχημα εκτόξευσης Σογιούζ-U θα λάβει τα Progress M-09M, διαστημικό σκάφος φορτίου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ( ISS).

Τον Φεβρουάριο, ο διαστημικός πύραυλος Rokot θα μετατραπεί από ένα ICBM για να ξεκινήσει, από το Plesetsk με το νέο Geo-IK-2, δορυφορική αποτύπωση.
Επίσης, τον Φεβρουάριο, η δορυφορική πλοήγηση Glonass-K της νέας γενιάς θα ξεκινήσει από το Plesetsk και Dnepr με πυραύλους που μετατραπήκαν από ένα βαλλιστικό πύραυλο, θα ξεκινήσει από την περιοχή του Όρενμπουργκ μεταφέροντας επτά δορυφόρους, συμπεριλαμβανομένου και έναν της Ουκρανίας, το Sich-2.


Τον Μάρτιο, θα διεξαχθούν τέσσερις ή πέντε εκτοξεύσεις από το Μπαϊκονούρ και το Plesetsk, όπου η Ρωσία να θέσει σε τροχιά πέντε δορυφόρους, συμπεριλαμβανομένου και ενός δορυφόρου της Λευκορωσίας .
Στις 30 Μαρτίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Soyuz TMA-21,επανδρωμένο διαστημικό σκάφος με πλήρωμα τριών ανθρώπων θα φθάσει στον ΔΔΣ. Την επόμενη ημέρα, το Proton-M θα παραδώσει στον χώρο των ΗΠΑ SES-3 (δορυφορικών τηλεπικοινωνιών) και του Kazsat του Καζακστάν-2 δορυφόρους επικοινωνιών.

Νωρίτερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος, Riskosmos, ανακοίνωσε ότι η έναρξη εκτόξευσης ενός δορυφόρου Glonass-M θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.

Πηγή  Κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων http://news.xinhuanet.com
(λόγω αυτόματης μετάφρασης έγιναν κάποιες προσθήκες και αφαιρέσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...