Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ένας χρόνος παρουσίας της ιστοσελίδας του Κάβο Ντόρου

Ένας χρόνος αφότου δημιουργήθηκε ή καλύτερα έκανε την εμφάνιση της η ιστοσελίδα του Κάβο Ντόρου https://sites.google.com/site/kavodoros/, όπου για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ένας διαδικτυακός κόμβος, ο οποίος κατέγραψε αλλά και πρόβαλλε διάφορες πτυχές μιας γεωγραφικής περιοχής, η οποία είναι γνώστη εξαιτίας του ομώνυμου ακρωτηρίου, αλλά άγνωστη σε σχέση με τα χωριά που υπάρχουν εκεί.
Στην ιστοσελίδα που σταδιακά καταγράφηκαν, όσο το δυνατόν, περισσότερα στοιχεία που αφορούν την Ιστορία τόσο της περιοχής, αλλά και του κάθε οικισμού ξεχωριστά, καθώς επίσης και μια πλήρη περιγραφή του κάθε χωριού που υπάρχει εκεί.

Φυσικά όλα τα κείμενα, συνοδεύονται όσο το δυνατόν από διάφορες φωτογραφίες της περιοχής, παρέχοντας έτσι μια παρουσίαση μέσα από κείμενο και εικόνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν χωριά των οποίων οι φωτογραφίες , καθώς και στοιχεία τους, δημοσιευτήκαν αλλά και γράφτηκαν για πρώτη φορά –τουλάχιστον –στο διαδίκτυο.

Η ιστοσελίδα που φτιάχτηκε και απευθύνεται σε όλους εκείνους που κατάγονται –αλλά οι συνθήκες- είχαν ως αποτέλεσμα να ζούνε μακριά από την γενέτειρα τους. Σε εκείνους που έχουν επισκεφτεί την περιοχή και έχουν αποκομίσει τα βιώματα τους , σε όσους ζούνε μόνιμα ή και απλά έζησαν εκεί ένα μέρος της ζωής τους, αλλά κυρίως σε όλους όσους έχουμε ένα ζωντανό άλμπουμ αναμνήσεων των όσον ζήσαμε εκεί, μέσα στην οθόνη του μυαλού μας.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που βοήθησαν να εμπλουτιστεί περισσότερο η ιστοσελίδα αποστέλλοντας ή παρέχοντας την άδεια για ενσωμάτωση φωτογραφιών στη σελίδα (των οποίων τα ονόματα αναφέρονται), εκείνους όσους γνωστοποίησαν την ύπαρξη της σελίδας σε άλλους αλλά και κυρίως  όλους εκείνους για τα θετικά τους σχόλια για όλη αυτή την παρουσίαση, άτομα τα οποία είτε κατάγονται από κάποιο χωριό αλλά και άτομα τα οποία απλώς έχουν επισκεφτεί την περιοχή.
Σε όλους αυτούς λοιπών ένα μεγάλο ευχαριστώ! που βοήθησαν να γίνει η περιοχή γνωστή σε όλο τα φάσμα της αλλά και γιατί απέδειξαν  ότι όλο αυτό έγινε μέσα από τη συμμετοχή .. και αυτό ας γίνει αιτία να μας δώσει πολλά μηνύματα.


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...