Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΗΠΑ: Αντί για βιβλία, iPad!

Με iPad αντικαταστάθηκαν τα μαθητικά βιβλία στην Αμερική με αρκετά σχολεία να προβαίνουν σε αυτήν την κίνηση καθώς βοηθούνται σημαντικά στην κατανόηση μαθηματικών προβλημάτων και ιστορικών γεγονότων.


Μερικοί εκ των καθηγητών θεωρούν πως πιθανότατα θα βοηθήσει τους μαθητές ώστε να φέρνουν εις πέρας τις εργασίες τους.

Πάνω από τα 4 εκατομμύρια δολάρια έχουν ξεπεράσει οι παραγγελίες από σχολεία της Νέας Υόρκης, της Καλιφόρνιας και του Σικάγο ενώ θα διανεμηθούν και στους δασκάλους. Επίσης, υπάρχει η βλέψη να αγοραστούν και ειδικές εφαρμογές που θα βοηθήσουν τους δασκάλους.
Η Apple όπως είναι φυσικό «τρίβει τα χέρια» της από τις παραγγελίες ενώ ήδη έχει σχεδιάσει συνεργασία με εκδοτικούς οίκους οι οποίοι ασχολούνται με μαθητικά βιβλία.
Μάλιστα, η αμερικανική εταιρία στα σχολεία παρέχει έκπτωση της τάξεως του 10% με τους δεύτερους, όμως, να δηλώνουν προβληματισμένοι από την ήδη «τσιμπημένη» τιμή των tablets που φτάνουν τα 700 δολάρια.

Αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα smartphones θα μπορούσαν να κάνουν τη ίδια δουλειά με τα iPad και σε πιο προσιτή τιμή.
«Είναι θαυμάσια εργαλεία για να κρατήσεις απασχολημένα τα παιδιά, αλλά, όταν η μόδα περάσει, παραμένουν τα δύσκολα ζητήματα της διδασκαλίας και της μάθησης», είπε στην εφημερίδα New York Times ο καθηγητής Λάρι Κούμπαν.

πηγή http://www.i-diadromi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...