Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Τέσσερα χρόνια σβηστά τα φώτα στις επικίνδυνες διασταυρώσεις Χανίων και Οριού.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΛΕΠΟΥΡΑ- ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΜΗΣ
ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΗ.
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ.

Έχουν ήδη συμπληρωθεί τέσσερα ολόκληρα χρόνια από το τέλος του 2006 που τοποθετήθηκαν σε δύο διασταυρώσεις επί του επαρχιακού δρόμου Λέπουρα –Κύμη, στα Χάνια και στο Οριό οι κολώνες για τον φωτισμό τους. Ανεξάρτητα από την εμφανή προχειρότητα η οποία όμως στη διασταύρωση του Οριού αποκαταστάθηκε μετά από επίμονη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής και των φορέων του Οριού και διαμορφώθηκε εκεί κυκλοφοριακός κόμβος (βλ. http://www.servitoros.gr/news/view.php/27986/ ) , και στις δύο διασταυρώσεις ο φωτισμός δεν λειτουργεί. Δεν λειτούργησε ποτέ ενώ οι διερχόμενοι και οι κάτοικοι κυνηγούν όσους επιχειρούν να «λεηλατήσουν» (κυρίως τσιγγάνους) το ηλεκτρολογικό υλικό το οποίο παραμένει για τέσσερα ολόκληρα χρόνια ασύνδετο.

Οι οχλήσεις ήταν συνεχείς και επανειλημμένες αλλά συνεχείς ήταν και οι γραφειοκρατικές υποσχέσεις. Μπήκαμε στον πέμπτο χρόνο της απαράδεκτης απαξίωσης ενός έργου που είναι απαραίτητο για την ασφάλεια του πολύπαθου οδικού άξονα Λέπουρα Κύμη σε δύο κρίσιμα και ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία του όπου έχουμε δυστυχώς θρηνήσει και θύματα. Το χειρότερο είναι ότι η απαξίωση προέρχεται από την Υπηρεσία που κατασκεύασε το έργο, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας και σήμερα την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την συνδρομή ασφαλώς και της ΔΕΗ ενώ οι ενδιαφερόμενοι τοπικοί φορείς κινούνται μεταξύ «Άννα και Καϊάφα». Για το πρόβλημα αυτό είχαμε διαμαρτυρηθεί με καταγγελία μας και τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά έως σήμερα δεν έγινε τίποτα (Βλ. http://www.servitoros.gr/news/view.php/29935/ )

Στον δρόμο Λέπουρα – Λιμάνι Κύμης καμία ουσιαστική βελτίωση δεν έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια πλην του κόμβου του Οριού (σκοτεινού έως τώρα) και των βελτιώσεων στις στροφές του Νεοχωρίου που έγιναν με πρωτοβουλία του Δήμου Αυλώνος (2001 και 2004). Δεν συζητάμε ασφαλώς για το φιάσκο στο Στόμιο. Ο δρόμος αυτός όμως είναι δρόμος που χαρακτηρίζεται επαρχιακός τουλάχιστον έως την γέφυρα Οξυλίθου και μεταξύ εκείνων που έχουν τον μεγαλύτερο συγκοινωνιακό φόρτο. Κατά δε την άποψή μας όλος ο δρόμος έως το Λιμάνι της Κύμης είναι, λόγω της σημασίας του και του συγκοινωνιακού φόρτου, δρόμος τουλάχιστον περιφερειακής αν όχι εθνικής εμβέλειας και πρέπει επιτέλους να υπάρξει η αντίστοιχη φροντίδα από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Υποδομών. Είναι εξάλλου τραγικό ο δρόμος που οδηγεί στο Λιμάνι της Κύμης, στο Λιμάνι που όλοι θέλουμε να αποκτήσει την προοπτική του Εθνικής Σημασίας Λιμανιού να χαρακτηρίζεται απλώς δημοτικής σημασίας, προκειμένου να χρεωθεί ο δήμος τις όποιες ευθύνες, και να μην ασχολείται σοβαρά η πολιτεία με την άρση των προβλημάτων του και τη διαμόρφωσή του με απόλυτη ασφάλεια, ενώ παράλληλα τεράστια ποσά εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων να έχουν χαθεί στα κύματα του Αιγαίου.
Είναι ίσως η στιγμή που οι πολίτες πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε όσα καθημερινά μας ταλαιπωρούν και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, οδική ασφάλεια και ποιότητα στους δρόμους της Εύβοιας. Ο καθένας από τους αρμόδιους να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να πληρώνει το τίμημα της αναλγησίας του.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο φωτισμός στις διασταυρώσεις των Χανίων και του Οριού πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν και τα φώτα να ανοίξουν πριν τις Απόκριες του 2011. Διαφορετικά να κινηθούμε …..διαφορετικά.

Το κείμενο εστάλη από τη σελίδα http://dimitris-katsoulis.blogspot.com/2011/02/blog-post.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...