Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις των σχολείων.

Ερώτηση προς την την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και που αφορά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων στην Στερεά Ελλάδα, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος από την Εύβοια,Θανάσης Παφίλης και Γιάννης Πρωτούλης.

Θέμα: Να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις των σχολείων.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Στους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας συνολικά 142 σχολικές μονάδες συγχωνεύονται σε 62. Συγκεκριμένα στο Νομό Εύβοιας 17 νηπιαγωγεία συγχωνεύονται σε 8, 44 δημοτικά σε 17 και 3 γυμνάσια σε 1. Στο Νομό Βοιωτίας 4 νηπιαγωγεία συγχωνεύονται σε 2, 13 δημοτικά σε 6 και 8 γυμνάσια σε 4. Στο Νομό Φθιώτιδας 8 νηπιαγωγεία συγχωνεύονται σε 4, 16 δημοτικά σε 7 και 8 γυμνάσια σε 4. Στο Νομό Φωκίδας 15 δημοτικά ενώνονται σε 6, και 4 γυμνάσια σε 2. Επίσης στην Ευρυτανία 6 δημοτικά συγχωνεύονται σε 3. Επίσης καταργούνται 13 σχολικές μονάδες σε όλη την περιοχή.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από αυτές τις συγχωνεύσεις θα αναγκάσουν τους μαθητές να μετακινούνται σε διπλανά χωριά. Αυτή τη στιγμή τα ΚΤΕΛ των περισσότερων νομών έχουν δηλώσει αδυναμία να συνεχίσουν να μεταφέρουν τους μαθητές λόγω ανεξόφλητων οφειλών.

Οι συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν σε περαιτέρω υποβάθμιση της Παιδείας. Σε υποβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης στους μαθητές, αλλά και σε ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Θα οδηγήσουν στην παραπέρα εμπορευματο–ποίηση της Παιδείας. Οι λαϊκές οικογένειες θα φορτωθούν ακόμα μεγαλύτερο οικονομικό βάρος.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργατικών – λαϊκών οικογενειών και εναντιώνεται στις συγχωνεύσεις και γενικότερα στα αντιλαϊκά μέτρα στην εκπαίδευση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:

  •  Πως τοποθετείται η κυβέρνηση στις έντονες λαϊκές αντιδράσεις κατά των συγχωνεύσεις.
  • Σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί για να διασφαλίσει την δωρεάν μετακίνηση των μαθητών;


Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος

Θανάσης Παφίλης

Γιάννης Πρωτούλης

Η επιστολή εστάλη από βουλευτή  Ευβοίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...