Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ερώτηση με θέμα την ανέγερση κτιρίου για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου.

Ερώτηση προς  τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατέθεσαν οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε Γιώργος Μαρίνος από την Εύβοια, Γιάννης Πρωτούλης και Θανάσης Παφίλης, και η οποία έχει ως θέμα την ανέγερση κτιρίου για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου.

Θέμα: Ανέγερση κτιρίου για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου.

Εδώ και 22 χρόνια το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου στεγάζεται σε χώρο ακατάλληλο που προοριζόταν για super market. Η κατάσταση που επικρατεί είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ενδεικτικά  αναφέρουμε:
·         Έλλειψη αύλειου χώρου και χρησιμοποίηση του δρόμου για να κάνουν διάλλειμα τα παιδιά.
·         Μικρές αίθουσες στο πατάρι του κτιρίου χωρίς τον απαιτούμενο φωτισμό και αερισμό.
·         Απότομες, επικίνδυνες σκάλες.
·         Ύπαρξη οχετού μέσα σε αίθουσες και δεξαμενής καυσίμου σε άκρως μολυσμένο χώρο δίπλα σ’ αυτές.
·         Σάπιες τζαμαρίες που επιτρέπουν την είσοδο νερού στις αίθουσες.
Είκοσι  δύο χρόνια οι γονείς διεκδικούν την ανέγερση νέου σχολείου, διεκδίκηση που συνεχίζεται σήμερα με την συνεργασία των συλλόγων του 2ου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου που κι αυτό στεγάζεται σε containers και σε 4 ενοικιαζόμενα μαγαζιά εκτός σχολείου που χρησιμοποιούνται για τάξεις.

Είκοσι  δύο χρόνια εμπαιγμός, με ευθύνη των  κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και  της ΝΔ που η στάση τους προκαλεί τους κατοίκους της Καρύστου.
Το  ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα των γονιών, των κατοίκων της Καρύστου και  της γύρω περιοχής για την ανέγερση νέου, σύγχρονου σχολείου.
Δεν υπάρχει  κανένα περιθώριο άλλης καθυστέρησης.

Τα  διλλήματα για το αν η χρηματοδότηση θα είναι από τον ΟΣΚ ή το ΕΣΠΑ είναι ψεύτικα και παραπλανητικά, είναι ενταγμένα στο παιχνίδι της κωλυσιεργίας. Το κράτος και η κυβέρνηση έχουν την ευθύνη για την άμεση ανέγερση του σχολείου. Χρήματα υπάρχουν και δίνονται στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους και στα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας. 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε να προχωρήσει η δημιουργία νέου σύγχρονου ασφαλούς σχολικού κτιρίου που να καλύπτει τις ανάγκες στέγασης των μαθητών.
Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Γιάννης Πρωτούλης
Θανάσης Παφίλης

Η επιστολή εστάλη από βουλευτή του Κ.Κ.Ε Ευβοίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...