Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΥΣΤΙΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


Οι κάτοικοι της Καρύστου με πρωτοβουλία των τοπικών φορέων και του Δήμου, όλων των δημοτικών παρατάξεων, των γονέων και των μαθητών διατράνωσαν, έξω από το Υπουργείο Υποδομών, χθες 10 Μαίου 2011, την δίκαιη απαίτησή της για την κατασκευή σύγχρονου Σχολικού Κτιρίου  που θα στεγάσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου, ένα σχολείο που στεγάζεται σε ενοικιαζόμενα και ακατάλληλα κτίρια, όπως Σουπερ Μαρκετ, θυμίζοντας την ελληνική ύπαιθρο του μεσοπολέμου. Επί 22 χρόνια η Πολιτεία, στην κεντρική ή αποκεντρωμένη μορφή της κωφεύει στην αναγκαιότητα για ανθρώπινες συνθήκες εκπαίδευσης. Οι όποιες πρωτοβουλίες στο παρελθόν ήταν αποσπασματικές και γιαυτό ατελέσφορες, όπως συνήθως συμβαίνει στην Εύβοια. Η απόφαση των Καρυστινών να πάρουν αγωνιστικά και ενωμένοι την υπόθεση στα χέρια τους είναι ίσως και η μοναδική εγγύηση για την επιτυχία της διεκδίκησης, για να αποκτήσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου σύγχρονη στέγη και η μαθητική κοινότητα της πόλης ανθρώπινες συνθήκες εκπαίδευσης.
Στην συνέχεια παραθέτουμε δηλώσεις του Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Λευτέρη Ραβιόλου http://www.e-karystos.gr/article.php?id=953 και του Δημάρχου Καρύστου Νίκου Μανώλη http://www.e-karystos.gr/article.php?id=952.





Το ποτήρι όμως έχει πλέον ξεχειλίσει και έχει έρθει η ώρα εμείς ως φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ασκήσουμε πιέσεις επί της ουσίας προς όλες τις κατευθύνσεις


ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
Μετά τη χθεσινή μας κινητοποίηση στο Υπουργείο υποδομών , δικτύων και έργων όπου συγκεντρώθηκαν πλήθος γονέων και απλών δημοτών και μετά από συνάντηση του Δημάρχου Κου Νικολάου Μανώλη , του Αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης Κου Λευτέρη Ραβιόλου , του περιφερειακού σύμβουλου Κου Γεωργίου Κακάτσου , των προέδρων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Κου Δημήτριου Κανακάρη και Κας Κων/νας Κουνέλη καθώς και των βουλευτών της Ευβοίας Κου Συμεών Κεδίκογλου, Κου Κων/νου Μαρκόπουλου, Κου Σίμου Κεδίκογλου & Κας Ουρανίας Παπανδρέου με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Κο Γεώργιο Κωστογιάννη, δυστηχώς η αντιμετώπιση της κεντρικής διοίκησης ήταν για ακόμα μια φορά , όπως συμβαίνει εδώ και 22 χρόνια, απογοητευτική αφού ακούσαμε για ακόμη μια φορά ότι το θέμα θα εξεταστεί σε μη συγκεκριμένο χρόνο και χωρίς καμία δέσμευση για την ολοκλήρωσή του.
Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων έχουν κάνει το καθήκον τους στο μέγιστο βαθμό καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Το ποτήρι όμως έχει πλέον ξεχειλίσει και έχει έρθει η ώρα εμείς ως φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ασκήσουμε πιέσεις επί της ουσίας προς όλες τις κατευθύνσεις και να υπενθυμίσουμε ότι
Καθήκον των γονέων είναι η σωστή ανατροφή των παιδιών τους
Καθήκον των εκπαιδευτικών είναι η σωστή μόρφωσή τους και
Καθήκον των αρχών του τόπου και της πολιτείας είναι η παροχή εκπαίδευσης και παιδείας εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για τα παιδιά μας.
Οι κινητοποιήσεις μας δεν θα σταματήσουν εδώ , θα είμαστε υπέρμαχοι για την κατασκευή του 2ου δημοτικού σχολείου που για εμάς πλέον είναι μονόδρομος!
Σας καλούμε όλους να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν και σήμερα στο Γιοκάλειο ίδρυμα για να δείξουμε ότι η Καρυστία είναι ενωμένη και αποφασισμένη!


22 χρόνια εμπαιγμού είναι πολλά για την τιμή της Καρύστου. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, αλλά το αυτονόητο. Είναι ντροπή στον 21ο αιώνα μαθητές να κάνουν μάθημα κάτω από άθλιες συνθήκες.


22 χρόνια εμπαιγμού είναι πολλά για την τιμή της Καρύστου

Συμπολίτες & Συμπολίτισσες,

Ο εμπαιγμός, η κοροϊδία και η υπεκφυγή σχετικά με την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου συνεχίζεται.
Στη συνάντηση που είχαμε την Τρίτη 10 Μαΐου με το Γενικό Δ/ντή του Υπουργείου Υποδομών, Δικτύων & Έργων δεν πήραμε τίποτα περισσότερο πέρα από το σύνηθες «θα το δούμε μέσα στο καλοκαίρι». Η συγκεκριμένη αντιμετώπιση από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης είναι όχι μόνο ανεύθυνη, αλλά και προσβλητική. Προσβλητική γιατί η Πολιτεία, και συγκεκριμένα ο Ο.Σ.Κ, δεν ένταξε το 2ο Δημοτικό Σχολείο στον πίνακα με τα υπό κατασκευή σχολεία ως όφειλε, δεδομένου ότι υπάρχει ώριμη μελέτη και είναι έργο υψίστης σημασίας.
Ανεύθυνη γιατί δεν περιέγραψε με ποιο τρόπο θα λυθεί αυτή η αδικία. Αρκέστηκε σε μία παλαιοκομματικού τύπου λογική «θα το δούμε μέσα στο καλοκαίρι».
Έχουν περάσει πολλά καλοκαίρια από το 1989, αλλά δυστυχώς η «βαρυχειμωνιά» παραμένει στη μαθητική κοινότητα της περιοχής μας.
Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν.
Δεν έχουμε άλλη λύση από το να συνεχίσουμε ενωμένοι και συντεταγμένοι τον αγώνα μας.
Την Τετάρτη 11 Μαΐου προχωράμε σε συνάντηση με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και εν συνεχεία σε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο στο Γιοκάλειο στις 6 μ.μ., προκειμένου να αποφασίσουμε την κλιμάκωση τον κινητοποιήσεων.
Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, αλλά το αυτονόητο.
Είναι ντροπή στον 21ο αιώνα μαθητές να κάνουν μάθημα κάτω από άθλιες συνθήκες.
Προσβάλει όχι μόνο τους μαθητές, αλλά και ολόκληρη την επικράτεια.
Το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός, γενικότερα, και η Καρυστία, ειδικότερα, στερήθηκαν πολλά. Την αξιοπρέπεια μας, όμως, δεν μπορούν και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας την στερήσουν.
Σας καλώ σε έναν ενιαίο, διαρκές και δυναμικό αγώνα, ώστε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει.
Σας καλώ όλους μαζί για την «επανάσταση του αυτονόητου».

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Καρύστου
Νικόλαος Μανώλης
Το κείμενο εστάλη από τη σελίδα http://evia2020.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...