Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ολοταχώς για την έναρξη γεωτρήσεων εξόρυξης φυσικού αερίου στην Κύπρο

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, SIGMA LIVE
Με εντατικό ρυθμό προχωρούν οι προετοιμασίες στην Κύπρο για την κατά το δυνατό συντομότερα προώθηση της εξόρυξης φυσικού αερίου από το πλούσιο υπέδαφός της. Αντιπροσωπεία της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy, στην οποία η κυπριακή κυβέρνηση έχει χορηγήσει άδεια έρευνας για εντοπισμό
υδρογονανθράκων στο τεμάχιο 12 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, συναντήθηκε σήμερα με τον Κύπριο υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνη Πασχαλίδη.

Ο Πρόεδρος της Noble Energy, David Stover, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, είπε ότι στόχος της εταιρείας του είναι να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις το συντομότερο και αργότερα όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η εταιρεία του σχεδιάζει να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις φέτος.
Στο μεταξύ, ο Διευθυντής Ενέργειας του υπουργείου, Σόλων Κασίνης, παρουσίασε σε Συνέδριο Υπεράκτιας Τεχνολογίας στο Χιούστον του Τέξας τις εκτιμήσεις για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που υπάρχουν στην Κύπρο. Όπως τόνισε, στην περιοχή της Κύπρου υπάρχουν περίπου 1,68 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και 122 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. 

Επεσήμανε ότι με την ανεύρεση κυπριακών αποθεμάτων φυσικού αερίου, η Κύπρος μπορεί να καταστεί κέντρο στην περιοχή και είναι βέβαιο ότι θα καλύπτει απολύτως τις ανάγκες της μεγαλονήσου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η παραγωγή μπορεί να αρχίσει στα μέσα του 2014 και η λειτουργία του χερσαίου τερματικού σταθμού φυσικού αερίου το 2019. 

πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...