Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ερώτηση βουλευτή που αφορά τις Δ.Ο.Υ στην Εύβοια

Δελτίο Τύπου 

Αθήνα 4 Μαϊου 2011
Νέες αντιδράσεις προκαλεί το σχέδιο της κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε στις 2 Μαΐου, για την κατάργηση των Δ.Ο.Υ σε όλη τη χώρα και την αντικατάστασή τους με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου δεδομένου του ότι ήδη έχουν εκδηλωθεί διαμαρτυρίες από την πλευρά των τοπικών κοινωνιών επανέρχεται στο θέμα με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου.
Συγκεκριμένα, τονίζει την ανάγκη η Εύβοια να συμπεριληφθεί στις περιπτώσεις εκείνες που χρήζουν ειδικής μέριμνας, καθώς θα πρέπει να ληφθούν υπόψη η ιδιαιτερότητα της μορφολογίας του εδάφους και οι μεγάλες αποστάσεις που χρειάζεται να διανύσει κανείς για να φθάσει τόσο από τη βόρεια Εύβοια όσο και από τη νότια Εύβοια στη Χαλκίδα.
Η ερώτηση έχει ως ακολούθως:
«Ο υπουργός Οικονομίας  Γ. Παπακωνσταντίνου στις 2/5/2011 παρουσίασε το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής. Μέσα στο πρόγραμμα αναφέρεται ότι ανασυγκροτείται σε πανελλαδική βάση το δίκτυο των ΔΟΥ. Διατηρείται μια μόνο Δ.Ο.Υ. στην πρωτεύουσα κάθε νομού και οι υπόλοιπες αντικαθίστανται με Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών  στο πλαίσιο των ΚΕΠ. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και για το νησιωτικό χώρο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1.    Στην περίπτωση της Εύβοιας με την ιδιαιτερότητα της μορφολογίας του εδάφους και τις μεγάλες αποστάσεις που χρειάζεται να διανύσει κανείς για να φθάσει τόσο από την Βόρεια όσο και από την Νότια Εύβοια στην Χαλκίδα (Πάνω από 2 ώρες) θα εφαρμοσθεί ότι προαναφέρθηκε στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή μήπως η Εύβοια περιλαμβάνεται σε εκείνες τις περιπτώσεις που χρήζουν ειδικής μέριμνας όπως και θα έπρεπε άλλωστε»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...