Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ερώτηση του ΚΚΕ που αφορά την συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις εναντίων της Λιβύης

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, κατέθεσαν οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε Γιώργος Μαρίνος,Θανάσης Παφίλης,Λιάνα Κανέλλη και Σπύρος Χαλβατζής και στην οποία ζητήτε να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και άλλων δυνάμεων στη Λιβύη.

 Θέμα: Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και άλλων δυνάμεων στη Λιβύη 

Στα πλαίσια της συνεδρίασης της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC) στις Βρυξέλλες, στις 3 του Μάη, εκφράστηκε ετοιμότητα της ΕΕ για την παραπέρα κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Λιβύη. Η Στρατιωτική Επιτροπή επιβεβαίωσε ετοιμότητα για την αποστολή και χερσαίων δυνάμεων του Ευρωστρατού στη Λιβύη αφήνοντας κατά μέρος όλα τα μέχρι τώρα προσχήματα. Η αποστολή χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων αποτελεί πράξη εισβολής και κατοχής σε βάρος της Λιβύης και του λαού της. Στη συνεδρίαση της επιτροπής ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ φέρεται να έκανε λόγο για την «σημαντική συνεισφορά της Ελλάδας στις επιχειρήσεις της ΕΕ».
Υπάρχει επίσης η πληροφορία ότι μονάδα του πολεμικού στόλου κατευθύνεται ήδη προς τη Λιβύη στα πλαίσια των στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ.
Το ΚΚΕ έχει καταδικάσει την επίθεση στη Λιβύη, έχει καλέσει τον λαό να αντιδράσει μαζικά, και έχει ζητήσει να μην υπάρχει καμία εμπλοκή της Ελλάδας. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυβέρνηση:
  • Ποια μέτρα θα πάρει για την ανάκληση συμμετοχής πλοίων του πολεμικού ναυτικού, ποιες ενέργειες θα αναλάβει για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και άλλων δυνάμεων στη Λιβύη.
  • Σε τι συνίσταται η «σημαντική συνεισφορά της Ελλάδα στις επιχειρήσεις της ΕΕ»;
  • Τι μέτρα θα πάρει για να μην υπάρξει κλιμάκωση της επέμβασης στη Λιβύη με την αποστολή και χερσαίων δυνάμεων της ΕΕ.
 
Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Θανάσης Παφίλης
Λιάνα Κανέλλη
Σπύρος Χαλβατζής
 
Η επιστολή εστάλη από βουλευτή Ευβοίας του Κ.Κ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...