Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Ερώτηση βουλευτών του Κ.Κ.Ε με θέμα τις μεταφορές μαθητών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ερώτηση προς  τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, κατέθεσαν οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε Γιώργος Μαρίνος από την Εύβοια και Θανάσης Παφίλης και η οποία αφορά τις μεταφορές  μαθητών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Χιλιάδες  μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων των πέντε Νομών της Στερεάς Ελλάδας δεν παρακολούθησαν τα μαθήματα τους τη Δευτέρα 2/5 λόγω αναστολής των δρομολογίων μετά από απόφαση των ΚΤΕΛ όλης της περιφέρειας. Μέσα στο ΠΑΣΧΑ υπήρξε διαβεβαίωση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ότι υπάρχει το χρηματικό ποσό που απαιτείται και πως όλοι οι μαθητές θα μεταφερθούν κανονικά.
Η κυβέρνηση  έχει μεγάλες ευθύνες για την  κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Δεν μπορεί να αφεθεί η μεταφορά των μαθητών σε απόφαση των ΚΤΕΛ, που είναι ανώνυμες εταιρείες ιδιωτικού συμφέροντος.

Με  την υπάρχουσα κατάσταση σε καμιά  περίπτωση δεν διασφαλίζεται  η μετακίνηση των μαθητών. Η μεταβίβαση της ευθύνης στους δήμους από  την καινούρια σχολική χρονιά θα οξύνει το πρόβλημα.
Η μεταφορά των παιδιών στο σχολείο πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους και δεν μπορεί να επιβαρύνει τους μαθητές και τις οικογένειές τους. 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε να διασφαλίσουν πως δεν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους; Και πως η μεταφορά θα γίνεται δωρεάν με ασφαλή μέσα; 
Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Θανάσης Παφίλης

Η επιστολή εστάλη από βουλευτή Ευβοίας του Κ.Κ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...