Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Σίμος Κεδίκογλου: Κατάφωρη αδικία εις βάρος των επιτυχόντων της προκήρυξης στο διαγωνισμό του ΙΚΑ.


Κατάφωρη αδικία εις βάρος των επιτυχόντων της προκήρυξης στο διαγωνισμό του ΙΚΑ.
 
Το θέμα της κατάφωρης  αδικίας εις βάρος  των επιτυχόντων στο διαγωνισμό  για την κάλυψη θέσεων στο ΙΚΑ έφερε στη Βουλή ο Σίμος Κεδίκογλου. Η κυβέρνηση με μία πρωτοφανή νομοθετική ρύθμιση ευνοεί τους επιτυχόντες μεταγενέστερου διαγωνισμού άλλου Φορέα αφήνοντας τους διοριστέους της προκήρυξης 8Κ/2008 στα αζήτητα…


Συγκεκριμένα, ενώ οι επιτυχόντες περίμεναν   από την κυβέρνηση να καθορίσει το χρόνο του διορισμού τους με βάση το Ν.3833/2010 που ψηφίστηκε και αφορά στην αναλογία  μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, ξαφνικά, το Δεκέμβριο του 2010   με νέα νομοθετική ρύθμιση εξαιρεί  τους επιτυχόντες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου της  μεταγενέστερης προκήρυξης 9Κ/2008, που προορίζονταν για την Αγροτική Τράπεζα και τους διορίζει χωρίς καμία καθυστέρηση στο ΙΚΑ!

Όπως υπογραμμίζεται, πρόκειται για παραβίαση της ισονομίας και  της διαφάνειας, καθώς και για πολιτικές αποφάσεις, που κλονίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών απέναντι στο Κράτος και τους θεσμούς και παράλληλα πλήττουν το κύρος του ΑΣΕΠ, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως μετατρέπεται σε «μηχανή επιλογής προσωπικού χωρίς περαιτέρω αρμοδιότητες».

Καθίσταται, επίσης, σαφές ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι για τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, αφού το ΑΣΕΠ είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες της προκήρυξης 8Κ/2008 του ΙΚΑ από το Μάιο για την κατηγορία ΠΕ και από την 1-12-2010 για την κατηγορία ΔΕ, δηλαδή πριν την ψήφιση της τροπολογίας την 17-12-2010. Συνεπώς η απορρόφηση θα μπορούσε να ήταν άμεση από την προκήρυξη 8Κ/2008 του ίδιου Φορέα και η ρύθμιση να αφορούσε συγκεκριμένες ειδικότητες διαφορετικές από τις ειδικότητες στις οποίες έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα.

Καλείται η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την πρωτοφανή αδικία που προκλήθηκε με τη συγκεκριμένη ψήφιση της διάταξης του νόμου 3899/2010 και να προχωρήσει στην επιλογή μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο Τομέα χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις και απαράδεκτες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...