Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σε εξέλιξη η σύνοδος της Ομάδας των G8 στη Γαλλία

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ζήτησε και πάλι απ’ τον Λίβυο ηγέτη, Μοαμάρ Καντάφι, να παραιτηθεί όσο έχει ακόμη αυτή την επιλογή. Ο κ. Σαρκοζί έκανε αυτή τη δήλωση σε δημοσιογράφους κατά την πρώτη μέρα της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 8 της οποίας προεδρεύει.


Οι ανταρσίες στον Αραβικό κόσμο, η πυρηνική ενέργεια, και οι κανόνες στο διαδίκτυο κυριαρχούν στις συνομιλίες που ολοκληρώνονται σήμερα. Ο Πρόεδρος Ομπάμα συναντήθηκε με το Ρώσο Πρόεδρο, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής και συζήτησε μαζί του το αμερικανικό σχέδιο αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, που αποτελεί σημαντικό θέμα στις σχέσεις ΗΠΑ-Μόσχας. Ο κ. Ομπάμα δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να καταλήξουν σε συμφωνία «που θα καλύπτει τις ανάγκες ασφάλειας και των δύο χωρών».

Πάντως ο κ. Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ενδέχεται να πάρει χρόνια η επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας. Το θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας θα εξετάσει ο κ. Ομπάμα αργότερα σήμερα με κεντρο-Ευρωπαίους ηγέτες στην Πολωνία.

πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...