Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Επιστολή στα S/M της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ)

Επιστολή απέστειλε η Επκα-ΣτΕ προς τους υπεύθυνους των  ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ της περιφέρειας και η οποία κοινοποιήθηκε στην περιφέρεια, τα επιμελητήρια καθώς και στα Μ.Μ.Ε της Στ. Ελλάδας.  
     

Παρακάτω το κείμενο της επιστολής 


Κύριε Διευθυντή,
Η Ένωσή μας θέλοντας να συμβάλλει στην τόνωση της Ελληνικής αλλά και τοπικής οικονομίας και στην στήριξη των Ελληνικών και τοπικών επιχειρήσεων θέλει να σας γνωρίσει την επιθυμία των πολιτών –καταναλωτών μελών μας αλλά και του Δ.Σ. της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ, όπως φιλοξενήσετε στην επιχείρησή σας και τα προϊόντα των τοπικών επιχειρήσεων.
Μπορεί ήδη, να υπάρχουν τέτοια προϊόντα τοπικών επιχειρήσεων στα ράφια των καταστημάτων σας, αλλά θα θέλαμε, χωρίς άλλα προαπαιτούμενα, πέραν αυτών που έχουν να κάνουν με την ποιότητα και προδιαγραφές  υγιεινής και ασφάλειας των καταναλωτών, να προσπαθήσετε να εμπλουτίσετε την γκάμα, πιο οργανωμένα και εμφανώς.
Καλό θα είναι, να υπάρχει διακεκριμένη πινακίδα που να αναφέρει ότι το προϊόν είναι Ελληνικό και Τοπικό, ώστε ο καταναλωτής εύκολα να το αναζητά και να το βρίσκει.
Επιδίωξή μας είναι, ένα μέρος των χρημάτων που δαπανά το κάθε νοικοκυριό της περιοχής μας, να μη φεύγει από αυτήν, συμβάλλοντας έτσι, στην τόνωση και της τοπικής οικονομίας, με άμεσο αντίκτυπο στην μείωση της ανεργίας, την οποία θεωρούμε ως την πλέον άδικη και αντικοινωνική μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.

Με την αποδοχή  της πρότασής μας, παίρνουμε την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε, μέσω των Επιμελητηρίων, της τοπικές επιχειρήσεις ώστε σε σύντομο διάστημα να πραγματοποιηθεί αυτή μας η επιθυμία. 

Σας γνωρίζουμε επίσης, πως το εισόδημα των καταναλωτών έχει περιορισθεί σε μεγάλο βαθμό, πολλοί συνάνθρωποι μας διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχιας, οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες και θα θέλαμε και εσείς από την πλευρά σας, να προβείτε  στην συγκράτηση των τιμών των βασικών αγαθών, αν όχι, στην μείωσή τους.
 
Τέλος, καλούμε τους καταναλωτές να αναζητούν τα Τοπικά και Ελληνικά προϊόντα στα ράφια των S/M κοιτάζοντας και το κωδικό (barcode) να αρχίζει από 520… που σημαίνει πως είναι Ελληνικό προϊόν.

Για την ΕΠΚΑ-ΣΤΕ
Ο Πρόεδρος                                                     Η Γ.Γ.
Γ. Μητροπέτρος                                               Χ. Δημαρέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...