Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Λοβέρδος: «Ψαλίδι» σε 300 κλινικές του ΕΣΥ και στο 1/3 των διοικήσεων νοσοκομείων

Τη δραστική συγχώνευση 300 κλινικών νοσοκομείων (από 1.900 σε 1.600) και τη μείωση των διοικήσεων των νοσοκομείων από 136  σήμερα σε 83, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας  Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια σύσκεψη με τους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, με στόχο περαιτέρω περικοπές, ύψους 350 εκατ. ευρώ. «Υπάρχει περιθώριο για ακόμη μεγαλύτερη μείωση, καθώς πριν από 15 χρόνια οι κλινικές του ΕΣΥ δεν ξεπερνούσαν τις 950», είπε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι με την παρέμβαση αυτή «χαλάνε κάποια μαγαζιά».


Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, το πόρισμα των συγχωνεύσεων είναι έτοιμο και θα δοθεί για συζήτηση στις περιφέρειες για πέντε έως έξι μέρες. Στη συνέχεια, θα αναρτηθεί για 15 μέρες στο Διαδίκτυο και θα ακολουθήσει κατάθεση στη Βουλή.

Ο υπουργός Υγείας, υποστήριξε ότι στο τέλος του έτους θα έχει επιτευχθεί ο στόχος μείωσης κατά 1,3 δις. Ζήτησε από τους διοικητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι «τα ποντίκια χορεύουν κάτω από τα πόδια τους». Ανέφερε  ότι ο χρόνος νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεί που έδωσε στη δημοσιότητα, από το σύνολο των νοσοκομείων, το 80% έχουν διπλογραφικό μηχανογραφικό σύστημα και τα 114 εμφανίζουν ικανοποιητική πληρότητα.

θέματα που έστειλαν από τη σελίδα http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...