Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Στο πλευρό των «Αγανακτισμένων» οι πολίτες - Οι κινητοποιήσεις της Τετάρτης

Θετική γνώμη έχουν οι πολίτες για το κίνημα των «Αγανακτισμένων» σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Public Issue για τον ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με την έρευνα, το 81% των πολιτών πιστεύει ότι οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» θα συνεχιστούν και το 52% ότι θα έχουν αποτέλεσμα. Το 13%
θεωρεί ότι δεν θα συνεχιστούν και το 36% ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα.
Το 31% δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις και το 39% μάλλον όχι. Επίσης ο 80% πιστεύει ότι οι συγκεντρώσεις είναι αυθόρμητες, ενώ το 52% εγκρίνει τους προπηλακισμούς σε βάρος πολιτικών. 

Η κοινή γνώμη δείχνει να έχει εντυπωσιαστεί από τα χαρακτηριστικά των συγκεντρώσεων όπως είναι η ευφορία, η χαρά και η ελπίδα που κυριαρχεί στις πλατείες. 
Σύμφωνα με την έρευνα, το 98% γνωρίζει για τις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων». Το 60% ενημερώνεται γι' αυτές, από την τηλεόραση, το 16% από το Ίντερνετ και ακολουθεί το ραδιόφωνο με 5%. 
 
Εν τω μεταξύ, πιστοί στο καθημερινό ραντεβού τους ήταν οι «Αγανακτισμένοι» και τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Εκτός από τα συνθήματα και τις ελληνικές σημαίες, οι «Αγανακτισμένοι» της Αθήνας ασχολήθηκαν και με πολιτιστικά δρώμενα, δίνοντας άλλο «χρώμα» στις κινητοποιήσεις τους.

Εκατοντάδες "Αγανακτισμένοι" πολίτες, κρατώντας κατσαρολικά και σφυρίζοντας ρυθμικά, διαδήλωσαν ειρηνικά αλλά δυναμικά και μάλιστα απέκλεισαν και τη Λ. Αμαλίας.
Στην καθιερωμένη πια γενική συνέλευση των 9, οι «Αγανακτισμένοι» σχεδίασαν τη σημερινή τους «προθέρμανση» για την συγκέντρωση της Τετάρτης 15 Ιουνίου, η οποία περιλαμβάνει μαζική πορεία από το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι και ξανά πίσω.

Για την Τετάρτη,  ημέρα γενικής απεργίας και με αφορμή τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην περικύκλωση του Κοινοβουλίου και στο πλαίσιο αυτό έχουν δώσει ραντεβού για τις 7 το πρωί, σε τρία σημεία της Αθήνας: την πλατεία Συντάγματος, τον Ευαγγελισμό και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στο ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος, της 11ης Ιουνίου, αναφέρεται: «Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μάη. Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα».

θέματα που έστειλαν από τη σελίδα http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...