Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Ελλάδα

Στην Ελλάδα είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου, λόγω της πανελλαδικής απεργίας και των πολιτικών εξελίξεων. Διαβάστε τι γράφουν για τις κινητοποιήσεις (Pics)


Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και οι διαδικτυακές εφημερίδες για την γενική απεργία στην χώρα μας αλλά και τον αποκλεισμό της Βουλής από τους Αγανακτισμένους.
Πρώτο θέμα στο BBC η απεργία. "Η Ελλάδα παραλύει από την γενική απεργία" και προσθέτει "Η χώρα παραλύει καθώς το κοινοβούλιο ετοιμάζει νέα αυστηρά μέτρα για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπληρώσει το χρέος της", συνεχίζει το ρεπορτάζ.
Το BBC αναφέρει μεταξύ άλλων την  υποβάθμιση σε CCC της πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας και συμπληρώνει ότι σύμφωνα με την αξιολόγηση, οι ιδιώτες πιστωτές πιθανόν να συμμετάσχουν σε κάποιου είδους αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με το μεγαλύτερο κίνδυνο να είναι τελικά οι όροι της αναδιάρθρωσης να μην είναι με ευνοϊκούς όρους, προκαλώντας έτσι κάποιο πιστωτικό γεγονός.
 
Σε ίδιο μήκος κύματος και οι περισσότερες γερμανικές εφημερίδες οι οποίες έχουν κάνει την απεργία στην χώρα μας πρώτο θέμα. Με γενικούς όμως τίτλους και όχι πολύ αυστηρούς παρουσιάζουν το θέμα λέγοντας πως η χώρα παραλύει από την γενική απεργία.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η Guardian  στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα την ίδια ώρα που η Ευρώπη δεν εμφανίζεται με κοινή γραμμή. Οι συνεχείς διαδηλώσεις στην Ελλάδα, οι κοινωνικές και πολιτικές εντάσεις και η ραγδαία πτώση της επιρροής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης δημιουργούν ένα ομιχλώδες τοπίο.
 
Στο αναλυτικό τους ρεπορτάζ όμως αναφέρονται και στα σκληρά μέτρα που πρέπει να πάρει η χώρας μας για να αποπληρώσει το χρέος της ενώ δεν λείπουν πάλι οι "κακίες" του τύπου: "Γιατί να σώσουμε την Ελλάδα" και "Γιατί να μην την αφήσουμε να χρεοκοπήσει".

Η Le parisien  αναφέρεται και αυτή στην απεργία και τον αποκλεισμό της Βουλής. "Οι Αγανακτισμένοι κλείνουν τον Σύνταγμα και την Βουλή προσπαθώντας να αποτρέψουν τα αυστηρά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση μέχρι το 2015 για να αποπληρώσει το χρέος της στην Ε.Ε και το ΔΝΤ"
 
πηγή http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...