Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Εκτιμήσεις του «Open Europe» για την οικονομία της Ελλάδας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine» η Ελλάδα χορηγεί συντάξεις σε 4.500 άτομα που δεν υπάρχουν στη ζωή ενώ τα ποσά που καταβάλλονται για τις παράνομες πληρωμές φθάνουν σε ετήσια βάση τα 16 εκατομμύρια ευρώ. 

Η εφημερίδα αναδημοσιεύει σχετικές δηλώσεις της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη για τον αγώνα που επιδιώκει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση
κατά των φοροφυγάδων και την εξέταση των συντάξεων που καταβάλλονται σε υπερήλικους, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς ζουν ώστε να περιοριστούν οι  απάτες που επιφέρουν κρατικές οικονομικές επιβαρύνσεις.

Στο Λονδίνο το επιστημονικό κέντρο Open Europe προειδοποίησε τις τράπεζες της ζώνης του ευρώ για το κόστος που θα υπάρξει σε περίπτωση ελληνικής πτώχευσης. Σύμφωνα με μελέτη του η ΕΚΤ καθώς και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες έχουν αγοράσει 40 δις ευρώ ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, ενώ άλλα 97 δις ευρώ βρίσκονται κατατεθειμένα στις ελληνικές τράπεζες.
Τέλος, το επιστημονικό κέντρο εκτιμά ότι σε περίπτωση αναδιάρθρωσης και περιορισμού του ελληνικού χρέους, το  ευρώ απειλείται με απώλειες της τάξης των 44-66 δις ευρώ.
(Frankfurter Allgemeine, AFP)    

 πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...