Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Δημοσκόπηση VPRC: 0.5% μπροστά η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, το 91% λέει όχι στα κυβερνητικά μέτρα


Μισή μονάδα μπροστά  πέρασε η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί την Πέμπτη και στοιχεία της  έδωσε στη δημοσιότητα η Ν.Δ. Κατά του Μνημονίου θα ψήφιζε το 62% εάν γινόταν δημοψήφισμα ενώ  στο ...91% εκτινάσσεται η δυσαρέσκεια για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης από την κυβέρνηση.  Αναλυτικότερα:
-Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει 30,5%, η ΝΔ 31%, το ΚΚΕ 12%, ο ΛΑΟΣ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, η Χρυσή Αυγή 1%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 0,5%, άλλα 4,5%.
-Στο ερώτημα εάν γινόταν σήμερα δημοψήφισμα για την υπογραφή του νέου Μνημονίου και των υποχρεώσεων που απορρέει από αυτό, όπως ζητούν κάποια κόμματα, προσωπικά τι θα ψηφίζατε, οι ερωτώμενοι στη δημοσκόπηση της VPRC, απαντούν: Κατά το 62%, υπέρ το 18%, εξαρτάται/δεν αποφάσισα, το 16%.
-Το 91% εκφράζει τη δυσαρέσκειά του καθολική ή σχετική, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την οικονομική κρίση και την ικανοποίησή του το 7%.
-Τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμος, υποστηρίζει το 86%, σε σωστή το 8%, ούτε σωστό -ούτε λάθος το 4%.
Στην έρευνα της VPRC ,  το περιοδικό «Επίκαιρα»  ,  Ν.Δ., κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, ποσοστά κομμάτων, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι  ,  Δημοκρατική Αριστερά , Δημοκρατική Συμμαχία , ΑΝΤΑΡΣΥΑ , Χρυσή Αυγή , Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών   tο «περιβάλλον της φτώχιας», περιγράφεται ως εξής: Σύμφωνα με τα σημερινά  οικονομικά δεδομένα, το 66% δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει μια εβδομάδα διακοπών, το 45% να τρώει κάθε δεύτερη ημέρα κρέας, ψάρι ή ίσης αξίας τροφή. Το 56% δεν μπορεί να αντιμετωπίσει έκτακτες, αναγκαίες  δαπάνες  π.χ υγείας, το 50% να έχει ικανοποιητική θέρμανση τον επόμενο χειμώνα, το 29% να πληρώνει κανονικά τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

το κείμενο εστάλη από τη σελίδα http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...