Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Σε Ελληνίδα το Βραβείο της καλύτερης νέας ερευνήτριας για το 2011

Το Βραβείο της καλύτερης νέας ερευνήτριας (Young Investigator Award) για το έτος 2011 κέρδισε η Διδάκτωρ του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ., Αναστασία Παπαδοπούλου. Τα αποτελέσματα της εργασίας είναι εντυπωσιακά και ανοίγουν το δρόμο για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.


Η εργασία που απέσπασε τη διεθνή διάκριση αποτελεί μέρος της διδακτορικής διατριβής της Δρ. Αναστασίας Παπαδοπούλου που ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2011 και εκπονήθηκε στο πλαίσιο διεπιστημονικής συνεργασίας του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ. με το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», υπό τη συνεπίβλεψη του Αν. Καθηγητή του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας, Μηνά Γιάγκου και την Ιατρό-Αιματολόγο Ευαγγελία Γιαννάκη της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» και ταυτόχρονα Συνεργάτιδα – Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Washington-Seattle των Η.Π.Α.

Η νέα ερευνήτρια βραβεύτηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών του 17ου ετήσιου Παγκόσμιου Συνέδριου της Διεθνούς Εταιρείας Κυτταρικής Θεραπείας (17th ISCT International Society for Cellular Therapy, Annual Meeting) που έγινε στο Rotterdam στην Ολλανδία, στις 18-21 Μαΐου 2011.
Τα πειράματα της εργασίας αυτής, χρησιμοποιήθηκαν από την ερευνητική ομάδα ως προκαταρτικά αποτελέσματα για την υποβολή διεπιστημονικής-διαπανεπιστημιακής ερευνητικής πρότασης στο Πρόγραμμα «ΘΑΛΗΣ». Παρά την αναγνώριση της ερευνητικής προσπάθειας, σε παγκόσμιο επίπεδο από τους πλέον ειδικούς στο πεδίο της κυτταρικής θεραπείας, η ερευνητική πρόταση που υποβλήθηκε στο παραπάνω πρόγραμμα " δεν αξιολογήθηκε θετικά ”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...