Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

«Ψαλίδι» 50% στα επιδόματα


«Ψαλίδι» 50% στα επιδόματα κινήτρου απόδοσης, ταχύτερης διεκπεραίωσης και ειδικής απασχόλησης που λαμβάνουν οι υπάλληλοι τόσο στον στενό, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δρομολογεί η κυβέρνηση. 


Η αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου «φανέρωσε» μία επερχόμενη όπως φαίνεται διάταξη για την μείωση των επιδομάτων η όποια τελικά δεν συμπεριλήφθη στο τελικό σχέδιο νόμου. Όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών η πρόθεση  ήταν να τεθεί εξ αρχής στο νομοσχέδιο  αλλά τελικά αποφασίστηκε η ρύθμιση να συμπεριληφθεί  στο υπο κατάρτιση νομοσχέδιο ενιαίο μισθολόγιο. «Εάν δεν καταφέρουμε να τα συνδυάσουμε αυτά χρονικά, λογω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η ρύθμιση μπει στο πολυνομοσχέδιο με τροπολογία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν του κινήτρου απόδοσης που είναι καθολικό επίδομα και το λαμβάνουν όλοι, οι μειώσεις στις άλλες δύο κατηγορίες επιδομάτων θα αφορούν σε όλους τους υπαλλήλους που λαμβάνουν τέτοιου είδους επιδόματα. Για παράδειγμα επίδομα ειδικής απασχόλησης παίρνουν τα στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κυμαίνεται από 88 ευρώ έως 235 ευρώ), αλλά και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (από 110 έως 170 ευρώ). Το κίνητρο απόδοσης κινείται από 57 έως 100 ευρώ και θα μειωθεί κατά 50%.

 Όπως φαίνεται αυτή η ρύθμιση εφόσον δεν συμπεριληφθεί τελικά στο πολυνομοσχέδιο, θα περάσει σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο, αφού έχει σχεδιαστεί από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...