Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο-Φ.Π.Α στις παροχές νερού από τους Δήμους ..καθώς και στο αγροτικό νερό

Διευρύνεται η επιβολή ΦΠΑ σε όλες τις παροχές νερού και αποχέτευσης από τους Δήμους, καθώς και στο αγροτικό νερό.
 Με τις 38 αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε χθες το βράδυ ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, στο ΦΠΑ θα εντάσσονται πλέον κάθε τύπου υδρεύσεις και αποχετεύσεις σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, επιβάλλεται ΦΠΑ 13% στην παροχή νερού μη εμφιαλωμένου και αποχέτευση από τους Δήμους ή συνδέσμους αυτών, χωρίς να μεσολαβούν δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και στις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων -ΟΕΒ -Ειδικοί Οργανισμοί ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ στα μέλη τους για την παροχή αρδευτικού ύδατος και τις λοιπές παροχές που συνδέονται με αυτήν.
Ακόμη,  με άλλη διάταξη καθορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου ως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των παλαιών δηλώσεων εισοδήματος, ΦΠΑ, μεταβιβάσεων και άλλων φόρων, με τη νέα ευκαιρία που δίνεται στους φορολογούμενους για να τις υποβάλλουν χωρίς πρόσθετους φόρους ή πρόστιμα. Η ρύθμιση επεκτείνεται και στις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών -προμηθευτών που δεν υποβλήθηκαν μέχρι και το 2010.
Την ίδια ώρα προβλέπεται και η συνταξιοδότηση του προσωπικού στα καταστήματα κράτησης με τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους ή τη συμπλήρωση 35 ετών συντάξιμης υπηρεσίας από 1.1.2013, οπότε εξισώνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών. Οι ρυθμίσεις ισχύουν και για όσους ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 1.1.2013.

πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...