Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πιστοποιητικό περιβαλλοντικής διαχείρισης στον λιμάνι του Πειραιά


Ένα από τα εννέα ευρωπαϊκά λιμάνια, το οποίο πιστοποιήθηκε και από τους Lloyd’s με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (PERS) είναι πλέον ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς.
Ήδη από το Φεβρουάριο 2011 η Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων (ESPO) είχε εντάξει το λιμάνι του Πειραιά στα Eco-ports της Ευρώπης, ως λιμάνι δηλαδή οικολογικό, γεγονός το οποίο μετά την εξέταση του σχετικού φακέλου πιστοποίησε και ο ανεξάρτητος φορέας πιστοποίησης Lloyd’s Register, με πιστοποιητικό, το οποίο εκδόθηκε στις 13 Ιουλίου 2011.
Η πιστοποίηση PERS καλύπτει το σύνολο των λιμενικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών του Ο.Λ.Π. (εμπορικό λιμάνι, car-terminal, κρουαζιέρα, ακτοπλοΐα).

Μέσω αυτής επικυρώνεται η περιβαλλοντική διαχείριση που εφαρμόζει ο Ο.Λ.Π., για την ποιότητα του περιβάλλοντος (θαλάσσια, ακουστική, ατμοσφαιρική).
Όπως δήλωσε, δημοσιοποιώντας το σχετικό πιστοποιητικό των Lloyd’s, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π., κ. Γιώργος Ανωμερίτης «Χαιρόμαστε γιατί διεθνείς Οργανισμοί επιβεβαιώνουν τη συστηματική δουλειά μας για την προστασία του περιβάλλοντος στο λιμάνι του Πειραιά.
Η αύξηση του πρασίνου, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, ο συνεχής καθαρισμός των υδάτων, η εγκατάσταση αγωγών συλλογής λυμάτων από πλοία, ηλεκτρικών δικτύων για παροχή ενέργειας στα πλοία, η συνεχής λειτουργία Σταθμού Μέτρησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η εκπόνηση μελετών περιβαλλοντικών προγραμμάτων, φέρνουν αποτελέσματα που αναγνωρίζονται. Ο Ο.Λ.Π. έχει συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό και θα αποδεικνύει συνεχώς ότι αποτελεί ένα λιμάνι που στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος του Πειραιά.
Σήμερα αποτελεί το μοναδικό μεγάλο λιμάνι της Μεσογείου με πιστοποιητικό Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κι αυτό είναι μια σημαντική κατάκτηση».
Επιμέλεια:  Κλαίρη  Μαργέλη
πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...