Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΕΠΚΑ-ΣτΕ-ενημέρωση των καταναλωτών για τις εκπτώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Στα πλαίσια ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ παρέχει κάποιες χρήσιμες οδηγίες προς τους πολίτες- καταναλωτές εν όψει των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες ξεκινούν την Παρασκευή 15 Ιουλίου. 

  1. Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλ. της παλιάς προ εκπτώσεων και της νέας τιμής, σε εμφανή σημεία των προϊόντων που πωλούνται. Το ποσοστό έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτικό και η κάθε παροχή έκπτωσης θα πρέπει να έχει απόλυτη ακρίβεια με την ποιότητα την ποσότητα και την τιμή των αγαθών.
  2. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα τα οποία λόγω τέλους της εποχής και αλλαγής της εμπορικής σεζόν εκποιούνται σε χαμηλότερες τιμές. Σε πώληση ελαττωματικών προϊόντων θα πρέπει οι έμποροι να ενημερώνουν τους καταναλωτές ότι πρόκειται για τέτοιο προϊόν με ανάλογη πινακίδα και μόνο σε αυτά τα προϊόντα υπάρχει το δικαίωμα της άρνησης αλλαγής τους.
  3. Επιστροφές και αλλαγές προϊόντων γίνονται όπως γινόταν σε όλη την διάρκεια του έτους, σύμφωνα με την πολιτική που ακολουθεί η κάθε επιχείρηση. Σε περίπτωση άρνησης αλλαγών κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, πρέπει να υπάρχει ειδική επισήμανση σε εμφανές σημείο του καταστήματος η οποία να ενημερώνει σχετικά το καταναλωτικό κοινό.
Επισημαίνεται, πως πάντα οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί σε διαφημιστικές υπερβολές, να κάνουν έρευνα αγοράς, σύγκριση τιμών σε ομοειδή προϊόντα και τέλος να μη παρασύρονται σε αλόγιστες αγορές με την χρήση πιστωτικών Τραπεζικών καρτών, γιατί ο κίνδυνος να πληρώσουν τις αγορές τους στις εκπτώσεις ακριβότερα από ότι προ εκπτώσεων είναι εμφανής.!                                                     
Καλούμε τους ντόπιους εμπόρους, σε πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης, να προσπαθήσουν για τις καλύτερες τιμές σε συνδυασμό με την καλύτερη ποιότητα, ώστε πραγματικά και οι πολίτες- καταναλωτές να βοηθήσουν στην αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας, σε περιόδους που πέραν των αγορών και των οικονομικών συναλλαγών, χρειάζεται και μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία, για τα ακόμα πιο δύσκολα που είναι μπροστά μας. 

Για την ΕΠΚΑ-ΣΤΕ
Ο Πρόεδρος                                                     Η Γ.Γ.
Γιώργος Μητροπέτρος                                       Χρύστα Δημαρέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...