Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Επιστολή του Γιώργου Μαρίνου Βουλευτή του ΚΚΕ προς τους εργαζόμενους των νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου και στις δημοτικές αρχές των δήμων Κύμης –Αλιβερίου και Καρύστου .

Επιστολή  του Γιώργου Μαρίνου Βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό Εύβοιας 
Προς  :
1. Τους εργαζόμενους  των νοσοκομείων  Κύμης και Καρύστου                                   
2. Στις δημοτικές  αρχές των δήμων   Κύμης –Αλιβερίου  και Καρύστου   

Από την ώρα που άρχισε η συζήτηση για τις αντιδραστικές αλλαγές στο ΕΣΥ, το ΚΚΕ αποκάλυψε ότι πρόκειται για σχέδιο πάρα πέρα υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας , σε βάρος του λαού .
Με  διαδοχικές παρεμβάσεις καταδικάσαμε τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και  κλινικών , τη μείωση κλινών ,τη μείωση ιατρικού –νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και τις μετακινήσεις γιατρών (από ένα νοσοκομείο σε άλλο) που διαπιστώσαμε  στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Ιδιαίτερα καταδικάσαμε την  κατάργηση των  νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης, (γιατί περί κατάργησης πρόκειται)  και την υποβάθμιση τους σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , που θα λειτουργούν υπό τον έλεγχο της διοίκησης του νοσοκομείου της Χαλκίδας.
Στη βάση αυτή συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου και του δήμου Καρύστου και εναντιωθήκαμε στην αναβολή των κινητοποιήσεων που είχε ανακοινώσει ο δήμος Κύμης –Αλιβερίου.

Οι  εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη στάση  του ΚΚΕ και δεν επιτρέπουν άλλη αναμονή. Κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα .
Η συνολική αντιλαϊκή πολιτική εκδηλώνεται στην Υγεία με νέες περικοπές στην ήδη υποχρηματοδότηση των μονάδων Υγείας ,με ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση ,με μείωση των κλινών.

Τα  φραστικά παιχνίδια του Υπουργείου Υγείας αποσκοπούν για άλλη μια φορά στην παραπλάνηση των εργαζομένων για την επιβολή του «Καλλικράτη» στον τομέα της Υγείας.
Η πραγματικότητα δεν χωράει παρερμηνείες. Η διατύπωση του Υπουργείου είναι  σαφέστατη. Λέει καθαρά ότι τα νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου θα λειτουργήσουν ως μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ) , κι αυτό σημαίνει μεγαλύτερη  υποβάθμιση.

Πιστεύουμε  ότι είναι σε γνώση σας ότι  οι οργανικές κλίνες του νοσοκομείου  Κύμης μειώνονται από 30 σε 20 , ενώ  στο σύνολο της Στερεάς Ελλάδας οι οργανικές κλίνες μειώνονται κατά 813 ! , από 3.463 σε 2.650 , γεγονός που αποδεικνύει το μέγεθος της πρόκλησης κατά του λαού της περιοχής μας.   
Η θέση του ΚΚΕ είναι συγκεκριμένη. Μαζικός , αποφασιστικός αγώνας για  να μην περάσουν αυτές οι αντιλαϊκές αλλαγές , να μην μετατραπούν τα νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου σε Κέντρα Υγείας , να καλυφθούν όλα τα κενά σε ιατρικό , νοσηλευτικό
προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό ,  να διεκδικηθεί αποφασιστικά αποκλειστικά δημόσιο , δωρεάν σύστημα υγείας.
Επισυνάπτουμε την επιστολή  του βουλευτή του ΚΚΕ στο δήμο Κύμης –Αλιβερίου με ημερομηνία 31 /5/2011 και τις σχετικές ερωτήσεις στη βουλή με ημερομηνία 1/3/2011 και 17/5/2011 , όπου καταδικάσαμε την κατάργηση των νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου και θέσαμε τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργατικές –λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας. 

4 Ιούλη 2011    
Γιώργος Μαρίνος
Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής
του ΚΚΕ
Βουλευτής Ευβοίας
το κείμενο εστάλη από βουλευτή του ΚΚΕ Ευβοίας και δημοσιεύεται αυτούσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...