Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Σχετικά με τη μεταφορά της έδρας ταξί από τα Δημοτικά Διαμερίσματα Καλυβίων και Αετού στην Κάρυστο


Να τεθούν όροι στην αλλαγή έδρας των ταξί
Αναιτιολόγητη χαρακτηρίζεται η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας για την μεταφορά της έδρας τριών ταξί από τα Δημοτικά Διαμερίσματα Καλυβίων και Αετού στην Κάρυστο, που ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Επιβατικών Δημόσιας Χρήσης αυτοκινητιστών Καρύστου, Μαρμαρίου, Στύρων εκφράζει την διαμαρτυρία του, επισημαίνοντας, ότι θα υποστούν ανεπανόρθωτη ζημία σε περίπτωση που δεν ισχύσει το προωθούμενο νομοσχέδιο αδιάκριτα και δεν προβλεφθούν όροι μεταστάθμευσης και μεταφοράς .
Ο βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου έφερε το θέμα στη Βουλή και συγκεκριμένα το αίτημα του Σωματείου να τεθούν όροι στην αλλαγή έδρας εντός των νέων Καλλικρατικών Δήμων και να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση μεταφοράς της έδρας ταξί η σύμφωνη γνώμη του οικείου ΟΤΑ.
Στην εν λόγω περίπτωση εγείρονται ζητήματα αναφορικά με τους  όρους μεταστάθμευσης και μεταφοράς της έδρας όσο δεν διευκρινίζεται ο τόπος στάθμευσης, επιβίβασης και αποβίβασης και δεν γνωρίζουν εάν θα ακολουθείται το σύστημα της προτεραιότητας ή αν η ταρίφα θα είναι διπλή ή μονή προς τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Όπως υπογραμμίζεται, η καθιέρωση του Καλλικρατικού Δήμου ως ενιαία έδρα χωρίς όρους έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις της νομοθεσίας περί Ε.Δ.Χ αυτοκινήτων, που αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση για λόγους δημοσίου συμφέροντος των συγκοινωνιακών αναγκών και πλέον οι άδειες κυκλοφορίας δεν θα χορηγούνται με βάση τη συγκεκριμένη εδαφική περιφέρεια και επί των μεταφορικών αναγκών των κατοίκων της.
Μέχρι σήμερα η αλλαγή της έδρας χωρεί μόνο κατ’ εξαίρεση και με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Νόμος και αυτό γιατί υπάρχει κατά την έκδοση κάθε άδειας τεράστια οικονομική διαφορά μεταξύ των αδειών που είχαν έδρα τους πρώην Δήμους και αυτών που έχουν εκδοθεί στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...