Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ασύρματο internet (wi-fi) σε Μετρό, ΟΣΕ και ΚΤΕΛ

Συνεργασία του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γ. Ν. Ραγκούση, με τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και του Μετρό για την άμεση αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γ. Ν. Ραγκούσης είχε συνεργασίες  με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ και του Μετρό αναφορικά με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών
για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση του πολίτη. Διαπιστώθηκε η δυνατότητα με χαμηλά κόστη να προσφέρονται προηγμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης,  χωρίς να επιβαρύνονται εργαζόμενοι και χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας με τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και του Μετρό συμφωνήθηκε το πλαίσιο με βάση το οποίο εντός ενός έτους θα έχει τοποθετηθεί ασύρματο ίντερνετ (wi-fi) σε όλους τους σταθμούς του Μετρό, του ΟΣΕ και επιλεγμένους σταθμούς Αστικών λεωφορείων, με προτεραιότητα σε όσους βρίσκονται σε πλατείες, προκειμένου ο πολίτης να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί δωρεάν το διαδίκτυο για την ενημέρωσή του αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα μαζικής ενημέρωσης σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος.Εντός τριμήνου ξεκινά η πιλοτική λειτουργία wi-fi στο σταθμό Μετρό Πανεπιστημίου και στη στάση αστικών λεωφορείων Πανεπιστημίου.

Αντίστοιχη συμφωνία έγινε για την τοποθέτηση ασύρματου δικτύου και εντός του δικτύου του Μετρό και του ΟΣΕ ώστε να υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια χρήσης των συρμών με τρόπο που θα εξειδικευθεί άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...