Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Κάτοικοι της Κύμης και της Καρύστου ζητούν ..Κάνε κάτι θα "χάσουμε" το τρένο OXI ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Από όσα γνωρίζουμε και ζούμε μπορεί να πιαστήκαν αδιάβαστοι οι Βουλευτές του νομού για την πρόταση της Κυβέρνησης να υποβάθμιση τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου.
Σίγουρα  θα υπάρξει  οργή του κόσμου και των επαγγελματιών της περιοχής  για την συρρίκνωση στο χώρο της υγείας υπογραμμίζοντας ότι διαρκώς συντελείται αφαίμαξη υπηρεσιών από τις περιοχές  αυτές (δες Δ.Ο.Υ) όταν δεν υπάρχουν στις περιοχές επενδυτικές πρωτοβουλίες,  όταν απουσιάζει το ΕΚΑΒ, όταν απουσιάζει το οδικό δίκτυο  τότε είναι βέβαιο ότι οι περιοχές θα υποβαθμιστούν ακόμη περισσότερο.
Ο αγώνας πρέπει να είναι συλλογικός με επιχειρήματα υπέρ της βιωσιμότητας της μονάδας υγείας και όχι για τοπικιστικούς λόγους υπάρχουν πολλά. Πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι ήδη το Νομοσχέδιο είναι έτοιμο για ψήφιση στην Βουλή. Το μόνο που μένει είναι όλοι οι φορείς του νομού συλλογικά να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων αυτών. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠ0Υ 26-05-2011
Θέμα: «Νέα ρητή δέσμευση του Υφυπουργού Υγείας για μη συγχώνευση των Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης». 
Την Πέμπτη 26.5.2011 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ του Υφυπουργού κυρίου Μιχάλη Τιμοσίδη και του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης, παρουσία της βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη. Κατά τη συνάντηση και για άλλη μια φορά ο κ. Υφυπουργός διαβεβαίωσε με το πλέον σαφή τρόπο ότι, τα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας Καρύστου και Κύμης δεν θα συγχωνευτούν και θα παραμείνουν ως έχουν, δηλαδή, ως Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας. και ακόμη...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠ0Υ 24-05-2011
Θέμα: «Παραμένουν ως έχουν τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου, επαναδιαβεβαιώνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την κυρία Περλεπέ». 
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, συναντήθηκε σήμερα 24 Μαΐου 2011, με τον Υπουργό Υγείας κύριο Ανδρέα Λοβέρδο και τον Υφυπουργό κύριο Μιχάλη Τιμοσίδη και τους ζήτησε για μια ακόμη φορά να δεσμευτούν ότι δεν θα γίνουν συγχωνεύσεις και δεν θα αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου. Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Υφυπουργός Υγείας επανέλαβαν προς τη βουλευτή του Νομού μας τη διαβεβαίωσή τους ότι, οι εν λόγω μονάδες στην Κύμη και στην Κάρυστο θα παραμείνουν ως έχουν, δηλαδή θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν ως Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας. Η κυρία Περλεπέ δήλωσε την ικανοποίησή της για την εκ νέου δέσμευση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για συνέχιση της λειτουργίας των Νοσοκομείων αυτών, όπως άλλωστε απαιτούν σύσσωμοι οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών, αλλά και ολόκληρος ο νομός. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠ0Υ 16-05-2011
Θέμα: «Άλλο οι μελέτες για τα νοσοκομεία και άλλο οι πολιτικές αποφάσεις, επισημαίνει η κυρία Περλεπέ». 
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με αφορμή το σχέδιο που παρουσίασε ο καθηγητής κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος και η υπ’ αυτόν Επιτροπή για συγχωνεύσεις νοσοκομείων, στο οποίο προτείνονται αλλαγές και για τα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι, οι μελέτες του κ. Λιαρόπουλου και της επιστημονικής του επιτροπής, δεν είναι δεσμευτικές για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Όσον αφορά τη μελέτη για την Εύβοια και τα νοσοκομεία της, πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο αναφέρεται μόνο στις συγχωνεύσεις των διοικήσεων. Έχοντας ήδη επικοινωνήσει με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά και με το Διοικητή της 5ης ΔΥΠΕ θέλω να δηλώσω ότι, τα νοσοκομεία του νομού μας θα συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς μεταβολές στο επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, στο οποίο βρίσκονται σήμερα. Κατά συνέπεια, κάθε άλλη εκδοχή, είναι ανεδαφική, ανεφάρμοστη για την Εύβοια και απορριπτέα εξ αρχής τόσο εκ μέρους μου, όσο και εκ μέρους πιστεύω του συνόλου των Ευβοέων πολιτών».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-04-2011
Θέμα: «Δεν θα μεταβληθεί το καθεστώς στα Νοσοκομεία της Εύβοιας, βεβαιώνει η κυρία Περλεπέ». 
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, μετέβη την Μεγάλη Τετάρτη 20/04/2011 στην Κύμη όπου επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της πόλης. Την Τρίτη 26/04/2011, η βουλευτής επισκέφτηκε την Κάρυστο και το Νοσοκομείο Καρύστου. Και στις δύο επισκέψεις της, συζήτησε με τους γιατρούς και τους άλλους εργαζομένους και τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στα Νοσοκομεία του Νομού και τα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας Κύμης και Καρύστου θα παραμείνουν ως έχουν. Τόνισε επίσης ότι, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι μονάδες υγείας στη λειτουργία τους, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ως βουλευτής, ώστε να δοθούν λύσεις και να στηριχθεί γενικότερα το Ε.Σ.Υ. στο Νομό μας, στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο που περνάει η χώρα και οι πολίτες.
πηγή
http://www.perlepe.gr/pages/index.php?code=evia

Την Τρίτη 26/04/2011, η βουλευτής  Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, επισκέφτηκε την Κάρυστο και το Νοσοκομείο Καρύστου, ενώ την Μεγάλη Τετάρτη 20/04/2011 μετέβη στην Κύμη όπου επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της πόλης.


Και στις δύο επισκέψεις της, συζήτησε με τους γιατρούς και τους άλλους εργαζομένους και τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στα Νοσοκομεία του Νομού και τα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας Κύμης και Καρύστου θα παραμείνουν ως έχουν.

Τόνισε επίσης ότι, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι μονάδες υγείας στη λειτουργία τους, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ως βουλευτής, ώστε να δοθούν λύσεις και να στηριχθεί γενικότερα το Ε.Σ.Υ. στο Νομό μας, στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο που περνάει η χώρα και οι πολίτες.

πηγή Ταχυδρόμος της Εύβοιας   http://eviapost.blogspot.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...