Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό summer school της Πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ

Δελτίο  Τύπου
Αθήνα , 4 Ιουλίου 2011
Με την  συμμετοχή μελών της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό «summer school» της Πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ. 
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 1-3 Ιουλίου στο Λιτόχωρο Πιερίας και στόχο είχε την ενημέρωση των μελών της Οργάνωσης γύρω από ζητήματα ιδεολογίας, πολιτικής επικοινωνίας, κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τρέχουσας επικαιρότητας. 


Παράλληλα μέσα από τις εισηγήσεις ανθρώπων εγνωσμένης αξίας του Ακαδημαϊκού , πολιτικού  αλλά και του χώρου επικοινωνίας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη , αλλά και να συζητήσουν για το πως διαμορφώνεται το μέλλον της χώρας μας.  

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Λίτσας , καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας επεσήμανε πως «η ευρωπαική κεντροδεξιά αποτελεί σημαντικό παράγοντα και κομβικό σημείο της πολιτικής –ιδεολογικής ωρίμανσης του φιλελευθερισμού στο Δυτικό κόσμο, βασική συνισταμένη του οποίου είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός». 
Ο κ.Λάβδας, καθηγητής Ευρωπαικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης  ανέλυσε την σημασία του πολιτικού φιλελευθερισμού στην διεθνή εμπειρία και πρακτική και στην συνέχεια επεσήμανε τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες αλλά και τις προοπτικές για την εφαρμογή των φιλελεύθερων ιδεών στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση της πολιτικής και των θεσμών, όπως ο κρατισμός, η ατιμωρησία, η αδιαφάνεια, η γραφειοκρατία και η διαπλοκή και ανέπτυξε τις θέσεις και τις προτάσεις του για τη μεταστροφή της σημερινής κατάστασης, που περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, και στο πολιτικό σύστημα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν είναι απλά το καλύτερο, αλλά το μοναδικό πολίτευμα με το οποίο μπορεί να πορευτεί μια ελεύθερη κοινωνία». 
Ο κ.Λειβαδάς, Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, ανέλυσε τεχνικές πολιτικής επικοινωνίας και εκλογικής συμπεριφοράς ,ενώ αναφέρθηκε και στην διαχείριση κρίσεων χρησιμοποιώντας παραδείγματα και από την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 

Τέλος ο κ.Σταικούρας, τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας  επεσήμανε πως το ζητούμενο για  την χώρα μας, μακριά από ιδεολογικές και πολιτικές αγκυλώσεις και ανεδαφικές δεσμεύσεις είναι να αναζητήσουμε τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Ακόμα τόνισε πως «εμείς οι εγχώριες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις , συντεταγμένα και αποφασισμένα να εντείνουμε τις προσπάθειες για δημοσιονομική εξυγίανση, σταθεροί στους στόχους μας αλλά προσανατολισμένοι στην άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας» 

Η διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια  της πολιτικοποίησης και της  ευρύτερης ενημέρωσης για θέματα πολιτικής επικοινωνίας απευθυνόταν  κυρίως σε στελέχη της Βόρειας  Ελλάδας , με αντίστοιχη διοργάνωση να πραγματοποιείται το επόμενο διάστημα και για την Νότια Ελλάδα.
Από το Γραφείο Τύπου

Η επιστολή εστάλη από την ΟΝΝΕΔ και δημοσιεύεται αυτούσια
                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...