Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ανησυχητικά στοιχεία για την ανεργία περιέχει η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ

Η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την απασχόληση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα περιέχει πολύ ανησυχητικά στοιχεία  για την ανεργία στα 34 κράτη-μέλη του διεθνούς Οργανισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού από την έναρξη της οικονομικής κρίσης έχουν χαθεί 13 εκατομμύρια εργασιακές θέσεις ενώ 44 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι. 

Προβληματική είναι η κατάσταση για τους μακροχρόνια άνεργους οι οποίοι  από το 2007 διπλασιάστηκαν σε ορισμένες χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, ενώ στις ΗΠΑ τριπλασιάστηκαν.
Οι άνδρες πλήττονται περισσότερο από τη μείωση των θέσεων απασχόλησης που περιορίστηκαν κατά 2,7%, ενώ η ανεργία των νέων αυξήθηκε στην Αμερική κατά 30% και στην Ισπανία ξεπέρασε το 40%. 

Ο ΟΟΣΑ προβαίνει στη διαπίστωση ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν μόνο προσωρινές συμβάσεις εργασίας, όπως είχε πρόσφατα προειδοποιήσει η Eurostat. O Οργανισμός επισημαίνει ακόμα ότι η ανεργία κινδυνεύει να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, ειδικά για τους νέους μέχρι 24 ετών, ενώ οι επιπτώσεις είναι δυσμενέστερες σε άτομα με χαμηλή εξειδίκευση. 
Ο επικεφαλής του Οργανισμού,  Ανχελ Γκουρία, τονίζει ότι θα πρέπει οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ να λάβουν μέτρα υπέρ των κατηγοριών του πληθυσμού που πλήττονται περισσότερο από την έλλειψη απασχόλησης  και να δώσουν κίνητρα στις εταιρείες προκειμένου να προβούν σε νέες προσλήψεις. 

Δύο χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ εξαιρούνται από αυτά τα δεδομένα. Πρόκειται για τη Γερμανία και τη Χιλή  όπου τα ποσοστά ανεργίας είναι χαμηλότερα από ότι ήταν πριν την έναρξη της οικονομικής κρίσης, ενώ σε σχετικά καλή κατάσταση βρίσκεται η Αυστραλία, η νότια Κορέα, η Ολλανδία και η Ιαπωνία. ( Spiegel online, Reuters )

πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...