Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Επιτροπή αγώνα Νότιας Καρυστίας για Απεργία 19-20 Οκτώβρη



19 ΚΑΙ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10:30 πμ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 
Με αφορμή τα έκτακτα χαράτσια που επέβαλε η Κυβέρνηση, συγκροτήθηκε πριν δυο βδομάδες η Επιτροπή Αγώνα Νότιας Καρυστίας. αν και ίσως λίγο αργά, καταφέραμε αρκετοί συμπολίτες μας, οργανωμένα, να αρνηθούμε να πληρώσουμε την έκτακτη εισφορά στην εφορία.

Η επίθεση όμως που δεχόμαστε είναι ολομέτωπη. Τα νέα χαράτσια που καλούμαστε να πληρώσουμε, οι νέοι φόροι, η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, η ανεργία, η υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας, μας υποχρεώνουν να κάνουμε μόνιμη τη λειτουργία της Επιτροπής Αγώνα Νότιας Καρυστίας με σκοπό την οργάνωση της αντίστασης στην πολιτική που εξαθλιώνει τη ζωής μας.

Δε φταίμε-δεν πληρώνουμε την κρίση τους!

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, δε φταίμε για την κρίση και για αυτό δεν έχουμε και κανένα λόγο να την πληρώσουμε. Τα ασφαλιστικά ταμεία χρεοκοπούν γιατί μπήκαν στο χρηματιστήριο και γιατί οι μεγάλες επιχειρήσεις και το κράτος δεν πληρώνουν τις εισφορές τους. Τα μικρομάγαζα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πέσει θύματα της «ελεύθερης αγοράς», δηλαδή του ανελέητου ανταγωνισμού με τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και του κράτους που δουλεύει για αυτές, δίνοντας φοροαπαλλαγές και επιδοτούμενους εργαζόμενους.

Τώρα μας λένε να κάνουμε υπομονή και θα έρθουν καλύτερες μέρες όταν ανακάμψει η οικονομία, όταν γίνουν επενδύσεις.

Λένε ψέματα! Όταν μιλάνε για ανάκαμψη εννοούν την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων επιχειρηματιών και των τραπεζιτών. Η ανάκαμψή τους βασίζεται στους φθηνούς εργαζόμενους που διαμορφώνουν τώρα και στους νέους τομείς που θέλουν να εισχωρήσουν, εκεί που ως τώρα υπήρχαν οι αυτοαπασχολούμενοι (μηχανικοί, έμποροι, ταξί κλπ) και το κράτος (παιδεία, υγεία, ΔΕΗ). Οι επενδύσεις που θέλουν θα είναι από διεθνή μονοπώλια και θα έχουν σκοπό το κέρδος και όχι τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου. Γι' αυτό ψηφίζουν εσπευσμένα το «Πολυνομοσχέδιο» που ενταφιάζει τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Τα μέτρα ενάντια στο λαό θα μείνουν και όταν ανακάμψει η οικονομία. Για αυτό και είναι αδίσταχτοι, δεν κάνουν πίσω. Θέλουν να διασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Εμείς ένα δρόμο έχουμε!

Να οργανώσουμε τη δράση μας απέναντι σε αυτή την επίθεση. Μέσα από την Επιτροπή Αγώνα Νότιας Καρυστίας, μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους και του φορείς του δήμου μας. Η επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης πρέπει να γίνει υπόθεση όλων!

Οργανωμένα να μην πληρώσει κανείς τα χαράτσια!

Να μην επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί κι άλλο η ζωή μας!

Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
το κείμενο που εστάλη δημοσιεύεται αυτούσιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...