Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Κορυφώνονται σήμερα, Τετάρτη, και αύριο, Πέμπτη, οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με τη 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες. Το πολυνομοσχέδιο ψηφίζεται την Πέμπτη.


Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιείται στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως και αύριο, Πέμπτη την ίδια ώρα στο Σύνταγμα, ενώ το ΠΑΜΕ κάνει τη δική του ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, στις 11 το πρωί. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις στην Ελλάδα. 

Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό από νωρίς το πρωί και έξω από τη Βουλή έχουν παραταχθεί από τα ξημερώματα ακόμη, δυνάμεις της αστυνομίας, η οποία έχει στήσει το γνωστό σιδερένιο φράκτη.
Η εικόνα, πάντως, είναι σαφώς διαφοροποιημένη από τις προηγούμενες απεργίες, καθώς σήμερα είναι κλειστά και τα εμπορικά καταστήματα, με απόφαση της ΕΣΕΕ, ενώ στη 48ωρη απεργία συμμετέχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Κλειστά θα μείνουν επίσης σήμερα τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία.
Σημειώνεται, πως από το πρωί είναι αποκλεισμένο το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς έχουν συγκεντρωθεί εξωτερικοί φρουροί των φυλακών που διαμαρτύρονται για το ενιαίο μισθολόγιο και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό, Μ. Παπαϊωάννου.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα και αύριο απεργούν οι εφοριακοί, ενώ έως την Τετάρτη συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων. Παράλληλα, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τη 10ήμερη απεργία τους, ενώ νέα 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη αποφάσισε η ΠΝΟ. Σήμερα, σε 12ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.
Ακόμη, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν και οι ενώσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, όπως επίσης και οι δάσκαλοι και καθηγητές, οι οδοντίατροι, αλλά και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
Χειρόφρενο τραβούν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης, ενώ κλειστά θα είναι σήμερα και τα αρτοποιεία.

Τετάρτη και Πέμπτη, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην κινητοποίηση, αλλά και διευκολύνοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις και τις πορείες. Το μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας ως 9.00 το πρωί. Σημειώνεται ότι με απόφαση της αστυνομίας, θα παραμείνουν οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση. Επίσης, δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο της γραμμής 3.

Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό, θα πραγματοποιούν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 10.00 το πρωί και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι και τη λήξη της βάρδιας, ενώ την Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί. Αντίστοιχα, στο Tραμ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί και από τις 8.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα γίνει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί.
Τα λεωφορεία και τα Tρόλεϊ και τις δύο ημέρες δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Ακινητοποιημένα θα είναι τη Τετάρτη και τα ταξί.

Τοπική αυτοδιοίκηση και σκουπίδια
Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις 48ωρες απεργίες έως τις 20 Οκτωβρίου, ενώ κλιμακώνονται και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα. Ωστόσο η ΑΔΕΔΥ έχει απευθύνει έκκληση από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να μαζέψουν τα σκουπίδια από τους δρόμους που θα περάσουν οι διαδηλώσεις των απεργών.

θέματα που εστάλησαν από http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...