Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κώστας Μαρκόπουλος: Καμία σαφή απάντηση για τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου

Καμία απάντηση επί της ουσίας δεν δίνει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος με θέμα: «Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου που οδηγεί στην υποβάθμιση των νοσοκομείων της Καρύστου και της Κύμης σε Κέντρα Υγείας».
Ακόμα και τώρα, καμία δέσμευση δεν δίνεται αν παραμείνουν Νοσοκομεία, ή αν τελικά θα υποβαθμιστούν. Τέλος, παραδέχεται ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική για το ΕΚΑΒ της Νότιας Εύβοιας.
 Στην απάντηση αναφέρεται συγκεκριμένα:
 «…Συνολικά ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία μονάδων υγείας θα εξετασθούν στα πλαίσια της αναβάθμισης του Υγειονομικού Χάρτη και αναδιάταξης των Μονάδων Υγείας, με στόχο τη βελτίωση των Υπηρεσιών, την μείωση των ανισοτήτων και την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, που ξεκίνησε την 1η – 4 – 2011 και θα ολοκληρωθεί στο προσεχές διάστημα.
Όσον αφορά θέματα του ΕΚΑΒ, σας γνωρίζουμε ότι το ΕΚΑΒ έχει αναπτύξει δύο Τομείς στο Ν. Ευβοίας, ένα στη Χαλκίδα ο οποίος διαθέτει σε επιχειρησιακή λειτουργία κατά τη διάρκεια του 24ωρου, δύο ασθενοφόρα, στην πρωινή και απογευματινή βάρδια και έναν στην Ιστιαία, ο οποίος σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας διαθέτει σε επιχειρησιακή λειτουργία ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια κατά τη διάρκεια του 24ωρου.
Δυστυχώς, στη Νότια Εύβοια δεν έχει αναπτυχθεί Τομέας του ΕΚΑΒ αλλά οι υγειονομικές ανάγκες της περιοχής εξυπηρετούνται από τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας Αλιβερίου, Ιστιαίας και επικουρικά, από το ασθενοφόρο του Τομέα Χαλκίδας».Εκ του Γραφείου Τύπου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...