Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κινέζικοι υπολογιστές έχουν καθιερώσει παγκόσμια κυριαρχία

Η Lenovo έχει γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος πωλητής στον κόσμο των προσωπικών υπολογιστών. Η κινεζική εταιρεία έχει πάρει τον τίτλο από την Dell. Lenovo αγοράζει συναρμολόγησης ηλεκτρονικών υπολογιστών εργάζεται για να επιδιώκει την παγκόσμια κυριαρχία σε αυτό το σημείο. Ωστόσο, η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει επιβραδύνεται σταθερά.


Gartner και IDC εταιρείες αναλυτική μείωσε την αναμενόμενη ανάπτυξη της αγοράς των προσωπικών υπολογιστών κατά το τρέχον έτος 7,1 έως 4,2 τοις εκατό.

Μερίδιο της Lenovo κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους αποτελείται από 13,5 τοις εκατό και (13,7% και 12,6 εκατομμύρια πωλήσεις PCs) έχει αυξηθεί από 11,1 τοις εκατό το προηγούμενο έτος. Το 2011, η Lenovo ενίσχυσε τις θέσεις της στην αγορά, καθώς απέκτησε γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών Medion AG. Επιπλέον, η κινεζική εταιρεία που έχει συσταθεί μια επιχείρηση με τη NEC της Ιαπωνίας.

Μερίδιο της Dell υπολογίστηκε σε 11,6 τοις εκατό (12 τοις εκατό και 11 εκατομμύρια υπολογιστές που πωλούνται σύμφωνα με την IDC). Acer ήρθε τέταρτος με πωλήσεις 9,2 εκατομμύρια υπολογιστές, που προκάλεσαν το δέκα τοις εκατό του μεριδίου αγοράς. Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την Asus, η οποία ελέγχει 6,5 τοις εκατό της αγοράς.

Ο ηγέτης είναι η εταιρεία με έδρα τη Hewlett-Packard, η οποία κατέχει το 17,7 τοις εκατό της αγοράς (18,1 τοις εκατό, 16,7 εκατομμύρια).

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής, η οποία αγόρασε την επιχείρηση PC της IBM, είναι έτοιμο να αμφισβητήσει HP. CEO της Lenovo Yang Yuanqing είπε σε μια συνέντευξη με την The Wall Street Journal ότι η εταιρεία του επρόκειτο να αγωνιστεί με την HP για την πρώτη θέση στην βαθμολογία.

Εν τω μεταξύ, η Hewlett-Packard ανακοίνωσε σχέδια αναδιάρθρωσης. Η εταιρεία είπε ότι επρόκειτο να τερματιστεί η παραγωγή του WebOS που βασίζονται smartphones και υπολογιστές tablet. Η εταιρεία σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του λογισμικού και των υπηρεσιών.

Αποδείχθηκε αργότερα ότι η HP εξετάζει το ενδεχόμενο της πώλησης της επιχείρησής του υπολογιστή του σε μια άλλη εταιρεία. Επίσης, δήλωσε ότι η επιχείρηση θα μπορούσε να πωληθεί σε Lenovo.

Ωστόσο, Διευθύνων Σύμβουλος της HP Leo Apotheker παραιτήθηκε στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Η θέση του έγινε από τον πρώην CEO του eBay Μεγκ Γουίτμαν, οι οποίοι μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τις επιχειρήσεις του υπολογιστή της HP.



εφημερίδα Pravda (με αυτόματη μετάφραση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...