Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Δημοσκόπηση VPRC: Στο 93% η δυσαρέσκεια, 11,5% μονάδες μπροστά η ΝΔ αλλά...

Στις 11,5% μονάδες  το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, αλλά πρώτο «κόμμα» έρχεται το κόμμα του «αντι- δικομματισμού»! Μαζί τα δύο κόμματα εξουσίας, ξεπερνούν οριακά το 50% του εκλογικού σώματος, ενώ εάν γινόταν αύριο εκλογές, δεν θα υπήρχε αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στη μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για τον Οκτώβριο, που δημοσιεύεται στο εβδομαδιαίο περιοδικό  «ΕΠΙΚΑΙΡΑ». Σημαντική άνοδο εμφανίζουν συγκεντρωτικά τα κόμματα της κεντροαριστεράς.
Το 92% των Ελλήνων, ποσοστό συντριπτικό ως προς το μέγεθός του, πιστεύει ότι κατά τον τελευταίο χρόνο η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει χειροτερέψει, ενώ το 93% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που αντιμετώπισε την οικονομική κρίση η κυβέρνηση.
Αναλυτικότερα:
-Το 81% πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας κατά τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερέψει πολύ, το 11% ότι έχει χειροτερέψει λίγο, το 6% ότι έχει παραμείνει στάσιμη και το 1% ότι έχει καλυτερέψει λίγο.
-Καθόλου ικανοποιημένοι για τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση δηλώνει το 79%, όχι και τόσο ικανοποιημένοι το 14%, αρκετά ικανοποιημένοι το 4% και πολύ ικανοποιημένοι το 1%
-Στην ερώτηση εάν τα πράγματα πηγαίνουν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση, το 86% απαντά «σε λάθος», το 6% απαντά σε «σωστή» και το 5% «ούτε σωστή –ούτε λάθος».

-Στο ερώτημα «ανεξάρτητα από το τι ψηφίζετε, εάν γινόταν αύριο εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε;», το 34% απαντά η ΝΔ, μόλις το 3,6% απαντά το ΠΑΣΟΚ, το 37,1% απαντά κανένα από τα δυο, άλλο κόμμα απαντά το 6,4% και αναποφάσιστοι δηλώνουν το 18,9%.
-Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, τα κόμματα λαμβάνουν:
ΠΑΣΟΚ 19,5%, ΝΔ 31%, ΚΚΕ 13,5%, ΛΑΟΣ 8%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, Οικολόγοι Πράσινοι 4,5%, Δημοκρατική Αριστερά 4%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 2%, Χρυσή Αυγή 1,5%, ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1%, άλλο κόμμα 4,5%

πηγή http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...