Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ με θέμα:Σε οριακή κατάσταση η λειτουργία του ΤΕΙ Χαλκίδας

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς  την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
 
Θέμα: «Σε οριακή κατάσταση η λειτουργία του ΤΕΙ Χαλκίδας»
 
  Πολλαπλασιάζονται και οξύνονται τα προβλήματα που  αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Χαλκίδας, αυξάνονται οι ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, σε διοικητικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας.
  Αντίστοιχα  σοβαρές είναι οι ελλείψεις και  τα προβλήματα σε υλικοτεχνική υποδομή. Εργαστήρια με πεπαλαιωμένα ή χαλασμένα  μηχανήματα, σχεδόν ανύπαρκτα βιβλία και σημειώσεις. Άθλιες συνθήκες υγιεινής επικρατούν στα λιγοστά δωμάτια της εστίας του ΤΕΙ, όπως και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις.

  Η κατάσταση  χειροτερεύει αφού  τα χρήματα που διατίθενται για τις λειτουργικές δαπάνες του ΤΕΙ για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, μειώνονται δραματικά. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο οι δαπάνες για την καθαριότητα μειώθηκαν κατά 90.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Να σημειώσουμε πως ακόμα και το περυσινό ποσό δεν επαρκούσε για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του ΤΕΙ στο οποίο επιπρόσθετα υπάρχει μόνο μία (1) μόνιμη καθαρίστρια.
   Επίσης, μειώθηκε το ποσό που διατίθεται για τη θέρμανση τη στιγμή που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξάνεται. Για την σίτιση των σπουδαστών διατίθεται το ποσό των 864.000 ευρώ, τη στιγμή που τα έξοδα ανέρχονται σε 1.840.000 ευρώ. Παράλληλα για τις μεταφορές σπουδαστών, την κάλυψη αναγκών στέγασης των σπουδαστών (επινοικίαση κτιρίων για όσους δεν χωρούν στην εστία, επιδότηση ενοικίου) και τις λειτουργικές δαπάνες της Βιβλιοθήκης δεν υπάρχουν χρήματα.  
  ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε:
  • Να διατεθούν στο ΤΕΙ Χαλκίδας τα κονδύλια που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του (θέρμανση, καθαριότητα, λειτουργία βιβλιοθήκης, διοικητικές λειτουργίες);
  • Να διασφαλίσει την κάλυψη των αναγκών των σπουδαστών για δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορά;
  • Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της πρόσληψης του απαραίτητου μόνιμου εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, όπως και προσωπικού καθαριότητας;


            Οι βουλευτές 
            Γιώργος Μαρίνος  Γιάννης Γκιόκας 
            Γιάννης Πρωτούλης
              


το κείμενο εστάλη από βουλευτή του ΚΚΕ και δημοσιεύεται αυτούσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...