Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Μετεωρολογικός σταθμός στο Κάβο Ντόρο

Από τις 22 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της ιστοσελίδας in-karystos, πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του πρώτου μετεωρολογικού σταθμού στη περιοχή του Κάβο Ντόρου, ενώ μάλιστα μέσα από την ίδια σελίδα, στο άμεσο χρονικό διάστημα θα υπάρξει και εγκατάσταση κάμερας στο ίδιο σημείο παρέχοντας έτσι σε πραγματικό χρόνο την διέλευση των πλοίων σε ένα από τα πιο σημαντικά ναυτικά περάσματα της Ελλάδας.

Παρακάτω παρατίθεται το σχετικό άρθρο του in-karystos.gr


Με υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε ότι από σήμερα 22 Οκτωβρίου 2011 το
in-karystos.gr εγκατέστησε ένα νέο μετεωρολογικό σταθμό στην περιοχή
Πρινιά στον Καβοντόρο.
Ύστερα από προσπάθειες 6 μηνών καταφέραμε να υλοποιήσουμε το δύσκολο αυτό εγχείρημα και να θέσουμε σε λειτουργία τον μοναδικό μετεωρολογικό σταθμό στον Καβοντόρο.
Στοιχεία για τις κλιματικές συνθήκες λαμβάνουν ήδη όλα τα site που μεταδίδουν ειδήσεις καιρού, δελτίο τύπου έχει αποσταλεί σε όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες, αφού το στενό του Καβοντόρου είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναυτικούς διαύλους της Ελλάδας, και τέλος έχουν ενημερωθεί όλα τα κανάλια και οι φορείς που μεταδίδουν τον καιρό.
Ο μετεωρολογικός σταθμός είναι εγκεκριμένου τύπου της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας και τα στοιχεία που μεταδίδει έχουν μεγάλη ακρίβεια, με αποτέλεσμα την καλύτερη πρόβλεψη καιρού στην ευρύτερη περιοχή.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Κ. Κεκεμπάνο Γιώργο, χωρίς την συνδρομή του οποίου δεν υπήρχε περίπτωση να υλοποιηθεί το έργο, το Μηχανουργείου "Δραγάνης Σταύρος" 6936883094 και ιδιαίτερα τον Κ. Αντώνη Παπασταύρου που βοήθησε στο σύστημα στήριξης και υποδομής εγκατάστασης του Σταθμού και τέλος την Cosmote και ιδιαίτερα τον Κ. Πηλιχό Δημήτρη, για την τεχνική μελέτη και την τελική εγκατάσταση του σταθμού.


 Από σήμερα λοιπόν Καβοντόρος live weather station >>


Υ.Γ. Είμαστε στην προσπάθεια αναζήτησης χορηγού ώστε να μπορέσουμε στο ίδιο σημείο με το μετεωρολογικό σταθμό να εγκαταστήσουμε και live camera, έτσι ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να βλέπει και ζωντανή εικόνα, όπως ακριβώς και στον μετεωρολογικό σταθμό της Καρύστου.
Όποιος ή όποιοι θέλουν να δηλώσουν ενδιαφέρον για την χορηγία Live κάμερας μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του In-karystos στο 2224026466.

πηγή http://www.in-karystos.gr/news/10-11/22-10-11.html όπου υπάρχουν και φωτογραφίες από τις εργασίες εγκατάστασης.

επίσης ο καιρός στο Κάβο Ντόρο http://www.in-karystos.gr/weather2/forecast_3.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...