Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ενισχύσεις ΕΣΠΑ στα πανεπιστήμια Πάτρας και Δυτικής Ελλάδας


Στο ΕΣΠΑ εντάσσονται δυο έργα ενίσχυσης του ερευνητικού εξοπλισμού των Πανεπιστημίου της Πάτρας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 12,2 εκατομμυρίων ευρώ.


Συγκεκριμένα, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 9,19 εκατ. η ενίσχυση τριών διατμηματικών εργαστηρίων και επτά τμημάτων του ιδρύματος, ενώ η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 6 μήνες. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση ο ερευνητικός εξοπλισμός που θα αποκτηθεί αφορά στην ενίσχυση του Εργαστηρίου Ενόργανης Ανάλυσης, του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας και Μικροανάλυσης και του Εργαστηρίου Περιβάλλοντος. Επίσης, με την ίδια απόφαση ενισχύεται από το ΕΣΠΑ ο εξοπλισμός των τμημάτων Ιατρικής, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Γεωλογίας.

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, στο ΕΣΠΑ εντάσσεται ανάλογο έργο με προϋπολογισμό 3,01 εκατ. και χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του έργου 6 μήνες. Με την ένταξη του έργου ανοίγει ο δρόμος για την συγκρότηση δυο ερευνητικών εργαστηρίων των 30 θέσεων εργασίας για την κάλυψη ερευνητικών αναγκών σχετικές με τις νέες τεχνολογίες και τον πολιτισμό.
πηγή Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...