Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΟΝΝΕΔ 16 κοινωνικά Παντοπωλεία Περισσότερα από 20.000

Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2011
16 κοινωνικά Παντοπωλεία  | Περισσότερα από 20.000 αγαθά 
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011
 
        Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2011». Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ΟΝΝΕΔ πραγματοποιεί τη δράση αυτή, με ουσιαστικό σκοπό να δώσει ένα μήνυμα ενεργής κοινωνικής προσφοράς, μακριά από εκδηλώσεις «εποχιακού» χαρακτήρα. Στόχος της δράσης ήταν να ενισχυθεί το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού», των Γιατρών του Κόσμου, της Praksis, αλλά και παιδιών και οικογενειών σε 16 νομούς σε όλη τη χώρα, μέσα από τη συλλογή τροφίμων, ρούχων, παιχνιδιών και άλλων ειδών ανάγκης.  


      Στα πλαίσια αυτά, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στήθηκαν σε 15 πόλεις σε όλη την Ελλάδα κοινωνικά παντοπωλεία, με στόχο να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα αγαθά είναι δυνατόν. Η ανταπόκριση των νέων, αλλά και όλων των συμπολιτών μας, ήταν ιδιαίτερα θετική, αφού τα αγαθά που προσφέρθηκαν ξεπέρασαν τα 20,000 τεμάχια συνολικά. Η δράση και η προσπάθεια συλλογής αγαθών κορυφώθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Καπνικαρέας (Πεζόδρομος Ερμού), όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συγκεντρώθηκαν οι προσφορές και παραδόθηκαν στις παραπάνω οργανώσεις αλλά και σε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη.  
      Στην  εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε: «Οι άγιες μέρες που περνάμε έχουν και πάρα πολύ δύσκολες ώρες για τον ελληνικό λαό. Και πρέπει ο καθένας, αυτές τις μέρες, να δώσει αγάπη, κατανόηση, αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια. Είναι αυτές οι ώρες, που αποδεικνύουν ποιος πραγματικά αγωνιά και μπορεί και να αγωνίζεται για αυτόν τον απλό κόσμο, που δεν έχει κανέναν συμπαραστάτη. Και για αυτό, τιμά την ΟΝΝΕΔ,  ότι σε 16 πόλεις της Ελλάδος και στην Αθήνα, μπόρεσε και ίδρυσε 16 κοινωνικά παντοπωλεία, που μέχρι στιγμής έχουν μαζέψει πάνω από 20.000 αγαθά. Παράλληλα, συνεχίζεται η λήψη τέτοιων προσφορών από τον κόσμο, προκειμένου να τα μοιράσουμε στους άπορους, σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη τις άγιες μέρες, ώστε να λάβουν κάποιο δώρο από το συνάνθρωπό τους. Θέλω, λοιπόν, να συγχαρώ την ΟΝΝΕΔ, γιατί στις δύσκολες ώρες βάζει πλάτη. Και στις δύσκολες ώρες πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη, για εκείνους που δεν έχουν. Και ιδιαίτερα για εκείνους για τους οποίους είναι πιο δύσκολες αυτές οι στιγμές των άγιων ημερών». 
      Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος  δήλωσε: «Η ΟΝΝΕΔ αποτελεί παραδοσιακά δύναμη της ελληνικής κοινωνίας. Οι νέοι στα δύσκολα βγαίνουν μπροστά. Δημιουργήσαμε 16 κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη τη χώρα μαζεύοντας μέχρι τώρα περισσότερα από 20 χιλιάδες αγαθά για όσους έχουν ανάγκη αυτές τις μέρες. Οι προσπάθειες της ΟΝΝΕΔ θα συνεχιστούν με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων».
 
Από το Γραφείο Τύπου 

το κείμενο εστάλη από την ΟΝΝΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...